Pozivamo Vas na “Nedelju darivanja” u Kući Đure Jakšića od 25.12. do 31.12. jer “Darivanje rađa obilje!”. Darivanje ispunjava srce onoga koji daruje. Da bi ispunilo svoj smisao, darivanje mora predstavljati istinski užitak ne samo za onoga ko prima dar, nego i za onoga ko daruje. Darivanje je nedjeljivo od božićnih praznika i Nove godine, a simbolizuje neprekidnu povezanost među ljudima.

 

 

Oduvek se darivanje smatralo svojevrsnim vidom žrtve koje priziva obilje i blagoslov. Međusobna razmena darova u vreme Nove godine i Božića gradi mostove bliskosti, raduje nas, ispunjava zadovoljstvom.  Zato, ne zaboravimo, veliki smo samo kada od srca i iskreno darujemo! - Gabriela Vasić.


Kulturna manifestacija „Nedelja darivanja“  je inkluzivnog i humanitarnog karaktera. Inkluzivni bazar rukotvorina  h.ART(at)fakt 11, u organizaciji Galerije ALT iz Beograda, održava se u najstarijem umetničkom prostoru Beogorada, na Skadarliji, u Kući Đure Jakšića u periodu od 25. do 31. decembra. Projekat „h.ART(at)fakt“ deo je strategijeUdruženja građana KOD za društveno uključivanje i ekonomsko osnaživanje ugroženih i marginalizovanih društvenih grupa.
Manifestacija „NEDELJA DARIVANJA“ je idalno mesto za pretstojeće dane darivanja i novogodišnje praznike: materice, Novu godinu, paterice, Božić, gde građani mogu nabaviti idealne poklone unikatnog karaktera za svoje najdraže, po vrlo povoljnim cenama. Svi predmeti na inkluzivnom bazaru rukotvorina su ručno izrađeni: novogodišnji ukrasi, pokloni, heklane igračke, modni detalji za svačiji ukus, unikatno dizajnirana odeća, umetnički crteži, fotografije i slike, keramički i dekupaž predmeti za kuću, lampe od recikliranog materijala, kožne i krznene stvari, šalovi, kape, rukavice savremenog dizajna i čarobnih boja, prirodna kozmetika, domaći prehrambeni proizvodi od meda i rakije, zimnica … Na izložbi učestvuje petnaestak autora iz Srbije, MNROi OSI organizacije, Fond za žene, Udruženje Jazas, Škola Milan Petrović Novi Sad, Male Pčelice – Dom za mentalno nedovoljno razvijena lica Kragujevac: mlade modne dizajnerke i školovane likovne umetnice, žene srednjih godina bez stalnog zaposlenja, male porodične zanatske radionice, udruženja lica sa invaliditetom i mentalno nedovoljno razvijena lica, majstori starih zanata… te se kupovinom njihovih proizvoda, doprinosi njihovoj  inkluziji u realne ekonomske i društvene tokove.

Doprinoseći razvoju solidarnosti kroz kulturu darivanja, u toku manifestacije „Nedelja darivanja“ formiraće se „kasa donatorskog dinara“, gde će 10% od prihoda od prodaje svih umetničkih predmeta i rukotvorina, biti sakupljeno i u formi poklon paketića predato predstavnicima ustanovama socijalnog i zdravstvenog staranja u kojima borave deca na uzrastu od 0 – 12. god.

AKCIJE:

Kreativne radionice: slikanje maski za decu, šminkanje, dekupaž, heklani ukrasi za jelku, radionica nakita
Donatorski dinar: 10% od prihoda za fond za paketiće
Aukcija umetničkih dela: 50% od prodaje umetničkih slika, crteža i fotografija ide u „Kasu donatorskog dinara“.
Dodela paketića predstavnicima ustanova socijalnog i zdravstvenog staranja u kojima borave deca u Beogradu ugrožena (Materinski dom; deca bez roditeljskog staranja; Univerzitetska dečja klinika Tiršova – deca obolela od karcinoma).

 

IZLAGAČI: Ana Gavrić tašne i prirodni sapuni, Baba Roga Leather, Djordje Reljin zanatka radionica krznenih proizvoda,

 

FLORIENT prirodna kozmetika, Vampirela hand made-heklana trikotaža, Neven rukotvorine-heklana trikotaža, novogodišnji ukrasi, tašne, Jelena Uzelac-makrame nakit od poludragog kamenja, Steampunk by Maja nakit, Mirka nakit, Olja dekupaž, Smiljka Popović –Looki nakit od poludragog kamenja, Violeta Đaković dekupaž, Aleksandar Medar, Akademija za kozmetologiju i estetiku, Anela Fashion, Women found, Jazas, Male pčelice Dom za mentalno nedovoljno razvijena lica Kragujevac, Škola Milan Petrović Novi Sad …

 

NEDELJA DARIVANJA, zimski inkluzivni bazar rukotvorina

 

25.12.-31.12. (10 do 21h)

nedelja 29.12. od 10 do 21h

utorak 31.12. od 10 do 14h

 

kreativne radionice svakodnevno od 18 do 19h
aukcija umetnickih dela: 30.12.2013. u 18h
humanitarna akcija/paketici: 31.12.2013. u 12h/ + dodela donatorskih zahvalnica učesnicima

 

 

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..