Ideja o pozorištu Teatrijum pokrenuta je na inicijativu našeg uvaženog dramskog umetnika Tihomira Stanića, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan Mišinog zdanja i gradske opštine Stari Grad. Upravnik pozorišta je Vladan Gajović. Pozorište ove „nulte" sezone će igrati od 3. jula do 31. avgusta i imati više od 50 izvođenja. Sve predstave počinju u 21h, a karte se mogu kupiti preko servisa tickets.rs, kao i na blagajni Rektorata svake večeri od 19h. Pogledajte repertoar nove pozorišne scene Teatrijum do kraja jula. Sve predstave se igraju u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, ulaz iz Vuka Karadžića od 21h. Predstave za sledeći mesec: Jazavac pred sudom - 22.jula, 23. jula, 25. jula / Pomahnitali – 24. jula / Ne oklevaj, improvizuj! – 26.7. / Detinjarije – 27.7. / Davitelj protiv davitelja – 28.7. / O, kakav divan dan – 29.7. / Nas dve – 30.7. / Šta me snađe – 31.7. 

Galerija, jedno mesto za sve, u subotu, 24. jula 2021. godine prirediće mališanima nezaboravan provod. Sa početkom u 13 sati, na Trgu na prvom spratu Galerije, Piksi i Zeka spremaju neverovatan iluzionistički šou. Performans pun trikova sa različitim rekvizitima, gde stvari magično nestaju, samo je zagrevanje za ono što očekuje posetioce tokom sat i po programa. Njihov nastup pun je pozitivne energije, a komično–magične tačke uključuju miks zabavnih trikova, recitacija i doskočica. Vrhunske iluzije levitacije i oslobađanje iz lanaca predstavljaju centralnu tačku programa koja će zadiviti gledaoce. 

Pedeset četvrti i pedeset peti Bitef festival će se održati u Beogradu od 13. do 25. septembra ove godine, uz učešće predstava vodećih svetskih reditelja i koreografa iz Francuske, Belgije, Nemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Irana, Austrije, Meksika i Čilea. Među poznatim autorima koji će se predstaviti u okviru glavnog programa su Tomas Ostermajer, Ersan Montag, Sebastijan Horvat, Miloš Lolić i drugi. Jedna od najvećih zvezda festivala je čuveni belgijski koreograf Vim Vandekejbus, osnivač plesne kompanije Ultima vez iz Brisela, koja postoji već trideset pet godina.

Predstava Selestina Fernanda de Rohasa u režiji Milana Neškovića, koja je nastala u koprodukciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta i JU „Grad teatar” iz Budve, biće izvedena u nedelju 18. i ponedeljak 19. jula na 35. Festivalu„Grad teatar” Budva koji se ove godine održava pod sloganom „Povratak u život”. Premijera predstave Selestina održana je 18. jula 2019. u Budvi dok je beogradska premijera bila 4. oktobra iste godine. Roman Selestina pisan je isključivo u dijalogu i smatra se jednim od najvećih dela španske književnosti. Naslovnu ulogu igra Nataša Ninković, a ostalu glumačku ekipu čine: Nikola Rakočević, Marta Bjelica, Nikola Šurbanović, Emir Ćatović, Aleksandar Đurica, Anđelika Simić, Katarina Žutić i Maja Stojanović.

U sredu, 14. jula od 21 sat u Kuglašu moći ćete da pogledate stand up komediju „Žene koje Pričaju“ u kojoj učestvuju Ana Zlatanović i Jelena Mandarić. ,,Tri žene. 10 godina komičarskog iskustva. 100 godina poročnog života. A one i dalje stoje. I pričaju.” Pored Ane i Jelene, u ovoj stand up ekipi je i Jagoda Jovanović koja trenutno nije u zemlji, ali će im se u „pričanju“ pridružiti čim pre... Ana Zlatanović je rođena i živi već 33 uzastopne godine. Odrasla je u Obrenovcu, gradu koji je Bog pogledao i rekao – umočiću. U životu je bila sve – branila je Srbiju od terorizma kao operater kontradiverzione kontrole aerodroma Nikola Tesla, slušala je žalbe korisnika u call centru i bila full time alkos.

Nova letnja pozorišna scena Teatrijum, koju su pokrenuli Tihomir Stanić i Vladan Gajović, u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja će sledećeg utorka, 13. jula imati svoju prvu premijeru. Predstavu Don Žuan režiraju Tihomir Stanić i Marko Mirisača, po scenariju Vide Davidović (koja je uradila adaptaciju istoimenog Molijerovog komada). Stefan Radonjić igraće glavnu ulogu savremenog Don Žuana, u ostalim ulogama su Vladan Gajović, Tihomir Stanić, Đorđe Marković, Isidora Građanin, Milica Janković, Lepomir Ivković, Nevena Ilić, Ivana Dudić, Luka Potparić, Milan Bobić, Arsa Sević i Dušan Ašković.

Komičar Aleksandar Perišić će i ove srede, 7. jula od 21 sat u klubu Kuglaš izvesti svoj stand up show „Kompleksandar“. Stariji a ništa pametniji. Vakcinisan, ali i dalje slab iz matematike. Duhovit, ukoliko nije zaboravio kako je stajati pred ljudima i pričati. Sa svojom predstavom „Kompleksandar“, rešio da malo dublje zakopa po sebi i sa publikom podeli i lične nesigurnosti. Ali i dalje laže kao pas.
Svratite i razlučite šta je šta! Nastupi Aleksandra Perišića su uvek rasprodati, zato, rezervišite svoje mesto na vreme, na broj 062 8307 101.

<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..