Pedeset šesto izdanje Bitefa biće održano u Beogradu od 23. septembra do 2. oktobra pod sloganom Mi – junaci rada svog. Festivalska publika će, u okviru glavnog programa, imati priliku da pogleda devet predstava iz Nemačke, Belgije, Meksika, Francuske, Srbije, Slovenije i Velike Britanije. Između ostalih, na programu će biti predstave nekih od najznačajnijih svetskih autora kao što su Kejti Mičel, Jan Martens i Aleksander Zeldin. Upravo Zeldinova predstava Ljubav će svakako biti jedan od aduta festivala. Nastala u koprodukciji autorove kompanije i pozorišta Odeon iz Pariza, ova produkcija će na Bitefu imati tri izvođenja i to u prostoru Luke Beograd.

Ideja o pozorištu Teatrijum pokrenuta je na inicijativu našeg uvaženog dramskog umetnika Tihomira Stanića, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan-Mišinog zdanja i gradske opštine Stari grad. U osnivanju su učestvovali i Vesna Stanković i Vladan Gajović. Pozorište je prošle godine imalo vrlo uspešnu „nultu“ sezonu, a ove godine je „prva“ sezona otvorena 01. jula. 

Novina je dečji program, svakog vikenda u 11h igraju se predstave za decu, a ulaz je besplatan, zahvaljujući podršci fondacije „Alek Kavčić“. 

Planirano je oko 80 predstava koje će se igrati skoro svako veče tokom jula i avgusta. Pogledajte repertoar Pozorišta Teatrijum od 08. do 14. avgusta.

Pedeset šesto izdanje festivala Bitef održaće se u Beogradu od 23. septembra do 2. oktobra 2022. godine, uz devet predstava vodećih evropskih i svetskih autora u glavnom programu i raznovrstan prateći program. Pored tradicionalnih pratećih programa kao što su Susreti sa autorima i Polifonija, ove godine će se održati i plenarni sastanak organizacije IETM, što će biti prilika da se vodeći pozorišni profesionalci iz celog sveta okupe u Beogradu.Reč je o četvorodnevnom događaju sa više od 500 učesnika pod sloganom WORK HARD, LIVE HARDER! i u okviru koga će se organizovati stručne tribine, predavanja radionice i drugi vidovi razmene iskustava između pozorišnih radnika iz svih krajeva sveta.

Šaljemo Vam repertoar letnje scene Pozorišta Teatrijum od 1. do 7. avgusta. U prilogu možete naći reperoar za ceo avgust, kao plakate i slike iz predstava. Nakon velike posećenosti u julu, Pozorište Teatrijum nastavlja sa radom i tokom avgusta! Jul su obeležile veoma uspešne premijere predstava "Tesla - Svetlopis u vremenu" i "Banović Strahinja", rađene u koprodukciji Pozorišta Teatrijum i CEBEF-a (Centar beogradskih festivala), kao i mnogo drugih interesantnih predstava i monodrama. Oni koji nisu uspeli da dođu u julu, biće u prilici da pogledaju neke od ovih predstava i u avgustu: "Banović Strahinja", "Bez pogovora", "Zlostavljanje", "Don Žuan", "Nas dve", a krajem avgusta i "Tesla - Svetlopis u vremenu", a mnoge predstave će u avgustu po prvi put gostovati na pozornici na otvorenom Pozorišta Teatrijum.

Beogradsko dramsko pozorište predstavlja petomesečni repertoar i poziva publiku da od 5. avgusta gleda predstave na Letnjoj sceni - BDP Globos Areni. U toku je akcija,  50 % popusta za kupovinu ulaznica za sve predstave sa repertoara do kraja godine. Karte se mogu kupiti online, a od 1. avgusta i na biletarnici BDP-a. Akcija traje do 1. septembra. Tokom avgusta i septembra predstave će biti izvođene na Letnjoj sceni, a do kraja godine očekuje nas čak osam premijera. Tramvaj zvani želja (03.09.), Mizantrop (9.9.), Magbet (24.09.), Božanstvena komedija (29.10.), Yankee Rose (5.11.), Helverova noć (24.11.), Tri sestre i galeb (17.12.) i Idiot (30.12.).

Repertoar pozorišne letnje scene Teatrijum u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja od 16. do 24. jula. Da su građani željni pozorišta u ovim letnjim danima, kada je u većini pozorišta sezona gotova, pokazuje prepuno gledalište Pozorišta Teatrijum, kao i ogromno interesovanje koje vlada među publikom za sve predstave sa repertoara. Nakon veoma uspešne premijere predstave "Tesla - Svetlopis u vremenu", karte za reprize rasprodate su u rekordnom roku, a na ulazu u Teatrijum gledaoci su čekali u redu kako bi uživali u predstavi pod lipama i otvorenim nebom.

Ovogodišnji Bitef festival, 56. po redu, biće održan od 23. septembra do 2. oktobra. Pod sloganom „Mi – junaci rada svog“, glavni program festivala donosi predstave iz Nemačke, Belgije, Meksika, Francuske, Slovenije i Velike Britanije, kao i dve predstave iz Srbije! Upravo su ove domaće produkcije, hrabre u pogledu tema kojima se bave, ali i originalne u pogledu iskoraka iz okvira formata, bile povod za prvu ovogodišnju Bitef šetnju sa novinarkama i novinarima, koja je održana u petak, 7. jula.

<<  Avgust 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..