Mart u Zvezdara teatru počinje sa dve predstave – „Osamom“ i „Кnjigom o Milutinu“. Prodaja karata počinje danas u 12 časova onlajn, kao i na pozorišnoj blagajni!
U petak, 1. marta je na repertoaru „Кnjiga o Milutinu“, koja će biti izvedena još pet puta tokom ovog meseca: 2, 5, 8, 14. i 26. marta. Za ovu predstavu nije moguće rezervisati ulaznice. „Osama-Кasaba u Njujorku“ imaće dva termina, 4. i 13. mart. Pet puta će biti izveden i komad „Кuća“ Nebojše Ilića – 7, 10, 11, 21. i 24. marta. Duodrama „To kad uvati ne pušta“ je na repertoaru 13, 20, 23. i 29. marta, a „Voz“ 12, 22. i 30. marta.

Premijera Staklene menažerije očekuje se 30. marta u 20 časova na Maloj sceni Madlenianuma, a reprize su zakazane za 1. i 13. april. Ove godine proslavlja se širom sveta 80 godina od praizvedbe drame Staklena menažerija i Madlenianum se pridružuje tom značajnom jubileju svojom premijerom ovog kultnog komada. Tim delom se proslavio jedan od zasigurno najvećih američkih dramskih pisaca, Tenesi Vilijams. Staklena menažerija je dobrim delom autobiografski komad ovog velikog autora koji pišući u prvi plan stavlja osobu nežnu poput staklene figurice, Loru Vingfild. Lorina čistota u kontekstu okruženja u kojem živi doživljava se kao osobina koja je među ljudima izumrla na način na koji su izumrli jednorozi.

Predstava Edip po Sofoklu u režiji slovenačkog reditelja Vita Taufera, u ponedeljak 19. februara biće izvedena pedeseti put na matičnoj sceni. U tragediji o Edipu, koja je premijerno izvedena 17. septembra 2022. godine na Sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, igraju Milan Marić, Nataša Ninković, Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević, Aleksandar Đurica, Miloš Samolov, Nebojša Ljubišić, Zoran Cvijanović, Joakim Tasić, Milan Bobić, Luka Antonijević, Luka Sević, Veljko Stevanović i Marko Radojević (pevač). U predstavi učestvuju i muzičari Darko Golić (kontrabas) i Luka Lopičić (harmonika).

U okviru 12. Beogradskog irskog festivala, koji se održava od 8. do 18. marta, ove godine će publika imati priliku da, na sceni Bitef teatra, ekskluzivno vidi i nagrađivanu predstavu “King”, u izvođenju dablinske pozorišne trupe “Fishamble”. Predstava će u Beogradu biti igrana dve večeri, 14. i 15. marta na sceni Bitef teatra. Nakon Beograda, „King“ će imati premijerna izvođenja na off-Brodvej sceni u Njujroku, kao i u Los Anđelesu.

Grčki koreograf i reditelj, aktuelni direktor nacionalnog Baleta u Atini, Konstantinos Rigos otvoriće kratkom besedom 21. Beogradski festival igre. On će se obratiti publici u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, gde 9. marta nastupom Kompanije igre Opere Geteborga zvanično započinje program ovogodišnjeg Festivala. Rođen u Atini, Rigos je završio ekonomiju na atinskom Univerzitetu, dok je u oblasti igre diplomirao pri Nacionalnoj školi u svom rodnom gradu. Po završetku studija, osnovao je sopstvenu trupu Osmozis za koju je kreirao neke od predstava koji se smatraju prekretnicom za celokupnu savremenu scenu u Grčkoj. Tokom sedam sezona vodio je Balet Državnog teatra u Solunu, stvarajući dela koja su privlačila neverovatnu pažnju grčke i međunarodne javnosti.

Pozivamo Vas na obeležavanje Dana pozorišta - 15 godina od osnivanja profesionalnog teatra i 26 godina kontinuiranog pozorišnog života u Lazarevcu, u utorak, 13. februara. Tim povodom, možete pogledati Izložbu kostimografskih skica, od 13. do 21. februara 2024. godine, u galeriji "Simonida" Centra za kulturu Lazarevac, autorka izložbe: Sonja Kotorčević i premijernu obnovu pozorišne predstave " UKOKAJ MOGA MUŽA ", po tekstu Alda Nikolaja, režija Lilijana Ivanović u Plus teatru. Otvaranje izložbe je u 19 časova, a početak predstave u 20.10 časova. Ulaz je slobodan.

Premijera „Lila“ kabarea Monike Romić, obogaćenog muzikom 50ih i 60ih, a govori o ženama koje su promenile svet, biće održana u četvrtak 22. februara od 19h u Centru za kulturu Vlada Divljan. Kabare je o damama koje su učinile nešto dobro za čovečanstvo i ispunile svoj san i strast, menjale svet na raznim poljima od umetnosti do nauke, a sve to uz sjajnu muziku, duhovite priče, brojne izvođače i goste iznenađenja. Čućete fascinantne priče o ženama kao što su Hedi Lamar, Marija Kiri, Sofija Soja Jovanović, Džozefina Bejker, Valentina Tereškova i ostale, kao i neke nezaboravne hitove, ali i pesme koje dugo niste čuli.

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..