GORAN BARE I MAJKE stižu na #Kontakt23 u četvrtak, 23. marta. Nastupiće u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Promotivni kontigent ulaznica je rasprodat, pa su u opticaju ulaznice po redovnoj ceni od 2.000 dinara. Malo je toga što se o višedecenijskom radu Gorana Bareta i Majki ne zna. Zna se samo da dosta dugo nisu svirali u Beogradu i da će baš zato svojim koncertom otvoriti muzički program sedmog izdanja Kontakta. Njihovi koncerti su uvek nabijeni emocijama, ali i neizvesnošću. Nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Ostalo je još vrlo malo ulaznica za veliki beogradski koncert koji JORGOVANI organizuju u Beogradu povodom desetogodišnjice rada benda. Koncert je zakazan za 28. januar u Dorćol Platzu, a ulaznice po ceni od 1.500 dinara dostupne su na tickets.rs, Ticket Vision prodajnim mestima i u Anti Shopu (Cetinjska 15, Beograd). ,,Počelo je kao zezanje, a danas, 10 godina kasnije, i dalje se zezamo samo malo profesionalnije. Svih ovih godina radimo gerilski: bez izdavača, buking agenata, menadžera, medija...

U četvrtak, 26. januara sa početkom u 20 časova, u saradnji sa Ambasadom Brazila, biće održan koncert „Stara bosa nova“. Program koncerta osmislila je Amalia Baraona (Amália Baraona) 2011. godine, sa ciljem proslave Nacionalnog dana bosa nove (25. januara), rođendana Antonio Karlosa Žobima, poznatijeg kao Tom Žobim (Tom Jobim, 1927-1994), koji je obeležio ovaj muzički pravac, nastao kasnih pedesetih godina dvadesetog veka. Koncert je do sada u nekoliko navrata izveden u Portugalu, Xrvatskoj i Severnoj Makedoniji. U njemu se istorija bosa nove istražuje kroz muziku, priče i slike, a njen početak obeležila je numera „ Chega de Saudade“ (Dosta je čežnje), Toma Žobima i Vinisijusa de Moraesa (Vinícius de Moraes), koju je prvobitno izvela Elizet Kardoso (Elizeth Cardoso), a 1958. ovekovečena je i glasom Žoao Žilberta (Joao Gilberto).

Sokolski Kulturni Centar "Sokolski Dom" Vas poziva da učestvujete i doprinesete sjajnom iskustvu i našem muzičkom projektu "Babel Jazz". "Babel Jazz" predstavlja niz Jazz koncerata koji će se održavati u saradnji Mađarskih i Srpskih muzičara u Sokolskom domu - Dom Kulture u Novom Sadu. Serijal će trajati od kraja Januara, počinje 29.01.2023. sa dva koncerta, pa do kraja Juna 2023.god, sa ukupno 10 koncerata, a nastupiće kako mladi i perspektivni muzičari, tako i decenijama prepoznatljivi bendovi, od Free Jazz-a,  Jazz-a, pa do Jam Session Bendova, i sa spojevima raznih muzičkih žanrova.

U sredu, 25. januara od 20h, u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad nastupa bend HARD GREEN. Hard Green je započeo sa radom 2018. godine u Beogradu. Osnivač i idejni tvorac je Srđan Jovanović, vodeći vokal i violinista. Grupa je objavila dva CD-a, snimila desetak video spotova i gostovala u velikom broju TV emisija. Članovi benda su iskusni muzičari, sa velikim brojem odsviranih koncerata i turneja u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Pored interpetacije muzike, bend se trudi da prenese šarm i duhovitost Irske, koju su članovi upoznali na svojim proputovanjima.

Koncert uvek atraktivnog ansambla kalsične muzike CIRCLE održaće se 25. januara 2023. u Katedrali Blažene Djevice Marije, Hadži Milentijeva 75 (Beograd) sa početkom u 19.30 časova. Specijalni gost koncerta je italijanski oboista Frančesko di Roza, prvi oboista orkestra Santa Čečilia. Njegovim dolaskom, ove godine započinje 6. Oboa Fest. Na programu su dela Bokerinija, što će biti premijerno izvođenje u Beogradu, Mocarta, Britna i Bartoka. Ulaz je slobodan. Ansambl CIRCLE sačinjavaju značajni muzičari iz Srbije i inostranstva: Ivana Dakić - oboa, Katarina Aleksić i Andrej Kapor - violine, Marina Popović - viola  i Tomaš Pokšivinjski - violončelo.

<<  Januar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..