U petak, 24. juna, od 21.00 u Domu kulture „Studentski grad“ Letnja scena (Markove klupice) održaće se koncert grupe Pandemic Stereo je elektronik duo (Live act), koji stvara i svira elektronsku muziku, žanrovski najbliže tehnu. Duo sačinjavaju Ernad Bihorac (dj, keyboard, amples) i Duško Kostić (drum). Veliki uticaj na muziku i vizuelni identitet dua u najvećoj meri ima industrijska baština grada Zenice iz kojeg duo i dolazi. Pandemic Stereo svoj muzički background ima u roku, metalu i sličnim gitarskim žanrovima. Ovaj dvojac je takođe i deo benda “Bruhuuhu”,  koji stvara autorsku muziku, a žanr je industrijal i alternativni rok.

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 24. juna u 19 časova prisustvujete besplatnom poklon koncertu Petra Marića, brilijantnog harmonikaša i ambasadora kulture Republike Srbije, osamnaestom koncertu popularne i klasične muzike, kojim se završava druga sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Maestro Petar Marić, osmostruki svetski prvak u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici, pokazaće publici sve mogućnosti i čari ovog instrumenta.

Uz Bob Marley tribute group koji nastupaju u petak, 17. juna, u klubu Kuglaš dešavaće se vrhunska rege žurka. Bob Marley tribute nastao je 2019. godine u Beogradu. Ovo je izvedba ne sasvim uobičajenog repertoara pesama Boba Marlija od strane kanarskobrdsko-pancevačke rasta koalicije - Dub Electonic Freestyle Bob Marley tribute group. Dub roots reggae pristup održava rasta kulturu sa pravim vrednostima, stvarajući muziku, šireći ljubav i dobro! Robert Nesta Marlei OM (6. februar 1945 — 11. maj 1981) je bio jamajčanski pevač, muzičar i tekstopisac. Smatran jednim od pionira regea, njegovu muzičku karijeru obeležilo je spajanje elemenata regea, ska-a i rokstedija, kao i njegov prepoznatljiv vokal i stil pisanja pesama.

U utorak, 21. juna 2022. u 20:00 // Velika sala Doma omladine Beograda - Nemački džez muzičar Nils Vogram (Wogram), virtuoz na trombonu, kompozitor i bendlider, biće specijalni gost Big Benda RTS na koncertu koji povodom Svetskog praznika muzike organizuju Dom omladine Beograda i Muzička produkcija RTS. Ovaj nadareni vođa malih ansambala, koji neprekidno pomera granice svoje muzike, 2018. godine snimio je album „Work Smoothly“ sa NDR Big Bendom iz Hamburga. Sve kompozicije i aranžmani su Vogramovo delo, a domaća publika imaće priliku da ih čuje u izvođenju sjajne postave Big Benda Radio-televizije Srbije.

Eksplozivni duo koji čine dobitnik Gremija – violinista Maksim Vengerov i pijanista Simon Trpčeski, čije interpretacije predstavljaju “vatromet virtuoziteta i emocija”, nastupaju 29. juna na Kolarcu, u okviru CEBEF-ove sezone umetničke muzike "Virtuozi bez granica". Nakon trijumfalnih zajedničkih koncerata u Karnegi holu, Barbikan centru i Sali Pariske filharmonije, velikani klasične muzike garantuju nezaboravan doživljaj i beogradskoj publici.  Atraktivan program ispunjavaju kompozicije Sonata za klavir i violinu br. 21 u e-molu, K.304 (V. A. Mocart),  Sonata za violinu i klavir br. 1 u f-molu, op. 80 (S. Prokofjev), Sonata za violinu i klavir u A-duru (S. Frank), Ciganin, rapsodija za violinu i klavir (M. Ravel).

Pevač raskošnog i unikatnog glasa, Mario Biondi nam stiže u Beograd na dva koncerta, 9. & 10. juna u letnjem klubu Bitefartcafe, u sklopu Musicology Sessions. U Beogradu će Mario Biondi predstaviti novi album “Romantic”,  koji je svetlost dana ugledao u martu. Pomenuti album, Biondi je pisao u saradnji sa svojim fantastičnim članovima benda, Masimom Grekom i Davidom Floriom koga publika u Beogradu poznaje vrlo dobro. Ovaj projekat je potpuno posvećen ljubavi, izražen kroz omiljeni Mariov svet zvukova i gruva sedamdesetih. U slučaju lošeg vremena koncert se pomera Zimski BitefArtCafe klub.

<<  Jul 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..