Nakon gostovanja u kultnim klubovima na Ibizi, londonskom Printworksu i Fabriku, Dekmantel festivalu, žurkama na plažama i džunglama Tuluma u Meksiku, kao i vrhunskih setova tokom prethodnih godina na Love Festu, William Djoko će po prvi put u beogradskom klubu Kult prirediti noć za pamćenje u petak 31. marta. William Djoko je za samo nekoliko nastupa pred našom publikom zadobio veliki broj iskrenih pratilaca i obožavatelja njegovog zvuka. Muzički gledano, klaberi nikada nisu sasvim sigurni šta mogu da očekuju na njegovom nastupu, ali ono što je sigurno je da je svaki nastup veoma zabavan.

Ove subote, 18. marta, Marko Nastić i Easy Tiger, u klubu half, dočekuju jednog od trenutno najuzbudljivijih francuskih artista - Varhata! Pored svojih mnoštvo izdanja pod raznim pseudonimima kao što su HOSTOM, Axelle Stone, Boni Face i naravno njegovim ličnim umetničkim imenom, Francuz je centralna figura u promovisanju i popularizaciji pariskog minimal tech-house nu school zvuka. Svako ko ga je uhvatio na delu, složiće se da su njegovi setovi nešto sasvim drugačije, i da sa lakoćom menja brzine, vodeći publiku kroz duboke ritmove, brejkove i uz hitove u pravom momentu večeri! Nastiću i Varhatu će se za pultom pridružiti mladi talenti Dakissa i Dakman, kao i rezident ET ekipe, Vladimir Dragaš.

Kobosil se vraća u Beograd. Ekskluzivni set berlinskog producenta i DJ-a koji pomera svet tehna je kulminacija prve epizode nove Apgrade sezone, ali to nije sve što vas očekuje u Dragstoru 21. aprila. Valentina Luz, rezident Mamba Negra večeri iz Sao Paola priključuje se line up-u, a domaća podrška rezervisana je za rezidenta kluba Filipa Xavi-a i debitantski Apgrade nastup Marie Karan. Ulaznice po ceni od 1190 dinara dostupne su na cooltix.rs, kao i na prodajnim mestima Gigstix.com i Tickets.rs. Kobosil - Kobosilov put do globalnog tehno fenomena zvuči gotovo neverovatno. Tinejdžerske dane posvetio je rigoroznom istraživanju produkcije i DJ-inga nakon čega se upustio u klabing, redovno odlazeći u Berghain.

U BARUTANI U SUBOTU 22. JULA 2023. - Legendarni londonski DJ Gilles Peterson, majstor najdužih, najdrugačijih i najuzbudljivijih leftfield setova, neprikosnoveni arbitar stila kad je u pitanju elektronska muzika, ponovo stiže u Beograd! Ovo je dvanaesti put da nastupa u našem gradu, gde ima veliki broj poštovalaca, još od legendarnog seta u Barutani 2002, pa sve do Depoa 2015. Gilles Peterson je istorija clubbinga. Na sceni je od sredine 80-ih godina prošlog veka, učestvovao je u kreiranju acid-jazza i uticao na generacije slušalaca otkrivajući im šta je dobra muzika kroz nastupe, čuvene radijske emisije na BBC-ju i svoju izdavačku kuću Brownswood.

Heroina berlinske techno scene, vokalista, producent, DJ i vlasnica izdavačke kuće, Ellen Allien, nastupiće ovog petka 17.03. u Hangaru Stage 3 Luke Beograd, uz sjajnu lokalnu podršku u sastavu Mihajlo i Aleksandar Ivković b2b Mita Concrete, koji spremaju specijalan vinyl set. Ellen Allien je jedna od najpoznatijih umetnica svoje generacije i techno vizionarka. Još od detinjstva gaji ljubav prema muzici. Pre nego što je počela da sakuplja ploče, svirala je orgulje i saksofon. Sa nepunih 20 godina odlazi u London, gde otkriva elektronski zvuk. Početkom 90-ih godina, vraća se u rodni grad i pridružuje se stvaranju techno scene Berlina, kao rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk.

Nakon dva rasprodata nastupa u Beogradu, francuski muzičar i planetarna disco house senzacija, Folamour, donosi svoj ekskluzivni House of Love događaj u subotu 11. marta, u Hangar Luke Beograd. U našu prestonicu zajedno sa njim stižu i producent i DJ Kousto, koji sprema deep house letnje vibracije juga Francuske pomešane sa londonskim multukulturnim haosom, kao i perspektivno DJ ime iz Nanta – MLF, jazz pijanistkinja i rock gitaristkinja čijim zvukom preovladava italian piano house, dok je lokalno pojačanje zadužen Luton, mladi DJ u usponu koji vešto vlada različitim stilovima house muzike.

<<  Mart 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..