Ellen Allien, renomirana vizionarka i ikona berlinske techno scene, vraća se u Beograd 15. decembra. Ovog puta će zajedno sa Shaleen zavladati Hangarom Stage 3 u Luci Beograd. Ograničen kontingent ulaznica po promo ceni od 1390 rsd je u prodaji onlajn putem Cooltix platforme. Ellen Allien je ne samo jedna od najprepoznatljivijih umetnica svoje generacije, već i ključna figura koja je učestvovala u oblikovanju savremene techno kulture. Njen tridesetogodišnji doprinos elektronskoj muzici, posebno techno žanru, je neizmerno značajan, zbog čega je često opisivana kao "kraljica berlinske techno scene".

Jedno od najvećih techno imena današnjice Dax J stiže u Beograd. U petak, 27. oktobra, Hangar Stage 3 Luke Beograd postaje epicentar elektronskog zvuka, a Dax J zajedno sa lokalnim techno herojima Mitom Concrete i Sutonom pružiće publici jedinstvenu muzičku viziju i energiju savremenog techna. Ograničen kontingent ulaznica po ceni od 1390 rsd je u prodaji onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona. Od skromnih početaka na piratskim radio stanicama do naslovnica magazina i glavnih nastupa na svetski poznatim festivalima kao što su Awakenings, ADE i Time Warp, Dax J je ostao dosledan andergraundu i vlastitom izrazu.

U petak, 13. oktobra, Hangar Stage 3 u Luci Beograd ugostiće nemačkog producenta, DJ-a i vlasnika izdavačke kuće Len Fakija, koji važi za jednu od najuticajnijih figura u svetu techno muzike. Ovom spektakularnom događaju pridružiće se i jaka domaća podrška – predstavnici beogradske DJ scene Alexandar Ivković i Mihajlo, koji će prirediti specijalni b2b set, kao i Dino R. iz Kolektiv Base ekipe. Ograničen kontingent ulaznica po ceni od 1590 rsd je u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona.

Duo HVOB (Her Voice Over Boys) stiže u beogradski klub Drugstore u petak, 6.oktobra i donosi live club set koji vredi doživeti. Jedan od najboljih live act sastava na svetu stiže nam u zenitu sopstvene inspiracije. Domaća podrška biće im dvojac Stellarcompanion jedna  od omiljenih DJ-ica beogradskih klubova, i Ali Güney, DJ i dizajner zvuka, koji je pre više od deset godina so i masline Egeja zamenio za burni noćni život glavnog grada. HVOB je na sceni je više od 10 godina, a na sebe su skrenuli pažnju upravo izuzetnim live act-ovima, pa su svojevremeno porglašavani i za najbolji live act band.

Easy Tiger i Raft 25th su za kraj leta spremili posebnu poslasticu i unikatni koncept - EASY TIGER WEEKENDER!
Ove subote, 23. septembra sa početkom u 20h, preko 18 DJ-eva, će neprekidno puštati muziku punih 36 sati, sve do ponedeljka 25.09. u 08h! Head honcho i domaćin ovog događaja, Marko Nastić će pored mnogih domaćih DJ-eva ugostiti i internacionalne goste: Okaina, koji stiže pravo sa svoje Južnoameričke turneje, kao i Discult Soundsystem, DJ duo iz Berlina koji će po prvi put nastupiti pred beogradskom publikom.

Zatvaranje jubilarne desete sezone u Barutani obeležiće nastup legendarnog nemačkog producenta i DJ-a, Alexandra Kowalskog, u petak 22. septembra. Za domaću podršku biće zaduženi Goran Zmix Kovačević i Kid Kimi. Sa više od 25 godina na sceni, Alexander Kowalski je stekao status kultnog producenta zahvaljujući prepoznatljivim deep house, dub i techno tonovima, kao i jedinstvenoj upotrebi vokala. Numere poput "Speaker Attack", "All I Got To Know", "Lock Me Up" i "Belo Horizonte" postale su kultne u svetu elektronske muzike.

<<  Oktobar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..