Poslednjeg vikenda jula na programu Barutane su nastup ambasadora elektronske muzike Nicka Warrena i techno DJ-a i producenta Keitha Carnala iz Amsterdama. Tradicionalni nastup jednog od veterana elektronske scene, Nicka Warrena, zakazan je za petak 29. jul. Ovom superstaru na bini će se pridružiti dugogodišnji saradnici Marko Vuković i Bokee u specijalnom back2back DJ setu, kao i Migazz. Nick Warren postao je jedan od superstar DJ-eva sredinom 90-ih, zajedno sa Paulom Oakenfoldom, Sashom i Tall Paulom, bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima.

Jedni od vodećih svetskih live act izvođača, italijanski dvojac Agents of Time nastupiće po prvi put u Barutani u petak 26. avgusta. Agents Of Time su planetarno popularni dvojac, majstori studijskog zvuka i jedni od predvodnika melodic techno žanra. Muziku su izdavali za brojne vodeće izdavačke kuće, od prvog EP-ja Polina iz 2014. godine za Correspondant do potpisivanja za prestižni Afterlife i poslednjeg EP-ja Mirage. Njihov live act obuhvata melodic tachno, dark house i acid. Dok nastupaju oko četvrtastog stola, okrenuti jedan nasuprot drugome, prenose simbiozu energije kroz mašine i komuniciraju putem instinkta.

Jedna od trenutno najmoćnijih predstavnica berlinskog techno zvuka, harizmatična i ekstravagantna SPFDJ po prvi put nastupiće u Barutani ove subote, 16. jula. Na bini će joj se pridružiti jaka domaća podrška sa specijalnim setovima. Za intro su zaduženi Mihajlo i Mudrost koji će predstaviti hibridni DJ set, a žurku će zatvoriti Marko Milosavljević i Aleksandar Ivković vinil techno back2back setom. Malo DJ-eva je iskusilo takav meteorski uspon kao SPFDJ. Nakon što je svojom energijom i stilom osvojila andergraund techno klubove Londona i Berlina, postala je popularna i širom sveta. Uobičajeno puštajući u intenzivno visokim tempom, SPFDJ istražuje techno, acid, EBM, hardcore i trance. Njen stil je Ben UFO nazvao „potpuno nemilosrdnim“, a kojem se sve više klabera pokorava. 

Pozivamo vas na našu proslavu u subotu 09.07. od 18h, ul. Gospodar Jevremova 6. Poznata prodavnica gramofonskih ploča i kafe bar LEILA RECORDS 09. jula slavi 10. rođendan! Rođendansku žurku obeležiće DJ kolektiv WHITE CITY SOUL iz Beograda, a celog dana važiće popust na kupovinu gramofonskih ploča. Ovo jedinstveno mesto je otvoreno 2012.godine u ulici Kralja Petra, a od decembra 2016. se nalazi u Gospodar Jevremovoj ulici i zasluženo nosi epitet "oaza kulture u centru grada". Tokom ovih 6 godina, LEILA je organizovala brojne promocije knjiga, koncerata, jazz jam-ova, izložbi i ugostila više od sto umetnika najrazličitijih žanrova (Darko Rundek, Petar Janjatović, Mirjana Bobić Mojsilović, Hornsman Coyote... i poslednja u nizu Vesna Pisarović).

Nastupi dva apsolutna vladara svetske haus i tehno scene, Solomuna i Svena Vätha, krunisaće poslednji vikend ovog leta,  16. i 17. septembra, u prostoru ograničenog kapaciteta u Luci Beograd. Septembarsko Apgrade izdanje godinama unazad predstavlja vrhunac letnje sezone velikih muzičkih događaja u regionu. Posle dve godine pauze usled pandemije, u duhu vlastitog imena, Apgrade drži lestvicu visoko i za povratak na plesni podijum dovodi žive ikone i vođe globalnog pokreta elektronske muzike - Solomuna i Svena Vätha.

Ovog vikenda na programu Barutane su jedinstveni live nastup jedne od najsjajnijih zvezda u usponu nemačke elektronske scene – Bena Böhmera i gostovanje Dyed Soundoroma iz čuvenog trija Apollonia. Do kraja jula nastupiće predstavnica berlinskog andergraund techno zvuka SPFDJ, pionir trance scene Talamsca i Nick Warren – ambasador elektronske muzike. Petak je rezervisan za Easy Tiger x Blender Party čiji je domaćin Marko Nastić, a specijalni gost legendarni Parižanin Dyed Soundorom. Njima će se za DJ pultom pridružiti Vladimir Dragaš i Kid Kimi. Sledeće večeri, u subotu, berlinski producent i live izvođač Ben Böhmer nastupiće premijerno u Beogradu. Sa njim će nastupati i IDQ, kojima će ovo biti jedini live nastup u našem gradu ove godine, Andrew Meller i Lanna.

<<  Avgust 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..