Beogradski klub Kult u aprilu mesecu ugostiće poznate internacionalne izvođače među kojima su čuveni predstavnik svetske house i techno scene, producent i DJ Steve Bug iz Berlina, poznati ruski techno DJ Andrey Pushkarev, argentinski indie dance predstavnik Favio Inker i progressive producent i DJ Marcelo Vasami.
Aprilski program kluba Kult otvara KULT:R žurka u sredu 3. aprila na kojoj će nastupiti Yelisaveta, Leo Lang i Wizard, dok je petak 5. april rezervisan je za gostovanje argentinskog progressive producenta i DJ-a Marcela Vasamija, a za domaću podršku te večeri zadužen je Migazz.

Vodeća afro house senzacija nove generacije i jedna od najtraženijih vokalistkinja elektronske muzike AWEN dolazi po prvi put u Beograd ovog petka, kada će izvesti svoj live nastup u klubu Kult. Te večeri za domaću podršku biće zaduženi Goran Starčević, Deaf in Mini i The Heroy. AWEN je autentičan umetnički izraz izgradila na svom kulturnom nasleđu i muzičkom ukusu, inspirisana muzičarima poput Nine Simone, Boba Marleya i Marvina Gayea, stvarajući jedinstveni stil afro house-a, u kombinaciji sa neo soulom i spiritualnim trip hopom, mešajući elektronsku instrumentaciju sa beskrajnim melodijama.

Prije točno 30 godina prvi je put prikazan danas kultni Tarantinov film Pulp Fiction. U četvrtak 21. marta, 4:AM agency i CoreEvent platforma za prodaju ulaznica obilježit će 30 godina Pulp Fictiona u Tvornici Kulture s vizualno-glazbenim koncertnim spektaklom uz The Quarantinos – Tarantino tribute bendom! „Pakleni šund” jedan je od najpoznatijih kultnih filmova koji je ostavio velik utjecaj ne samo na svjetsku filmsku industriju, nego i na glazbu diljem svijeta. Također je pokupio i sedam nominacija za Oscara, a osvojio onaj za najbolji originalni scenarij te Palma d'OR u Cannesu.

Vodeća afro house izvođačica nove generacije i jedna od najtraženijih vokalistkinja elektronske muzike AWEN dolazi po prvi put u Beograd u petak 2. februara kada će izvesti svoj live nastup u klubu Kult. Te večeri za domaću podršku biće zaduženi Goran Starčević, Deaf in Mini i The Heroy. AWEN je autentičan umetnički izraz izgradila na svom kulturnom nasleđu i muzičkom ukusu, inspirisana muzičarima poput Nine Simone, Boba Marleya i Marvina Gayea, stvarajući jedinstveni stil afro house-a, u kombinaciji sa neo soulom i spiritualnim trip hopom, mešajući elektronsku instrumentaciju sa beskrajnim melodijama.

Vikend u beogradskom klubu Kult predvodi talentovani argentinski DJ i producent JFR, predstavnik popularne londonske izdavačke kuće Anjunadeep! Na jedanaestoj KULT:R žurci, ove srede, nastupiće jedan od pionira beogradskog klabinga DJ Aćim, predstavnik ekipe Progresivna Suza – Igor D, istinski zaljubljenik u progressive house i Jelly For The Babies – projekat koji se oslanja na dubok, melodični i melanholični zvuk sa puno vokala, pomešanim sa raznim žanrovima elektronske muzike.

Predstojeći vikend u beogradskom klubu Kult biće obeležen live performansom koji priprema Aril Brikha, kao i DJ setom Ace, rezidenta klubova sa Ibice. U petak, 19. januara za DJ pult Kulta stiže Ritmik Showcase – jedinstveni performans namenjen publici prefinjenog muzičkog ukusa, uz gostovanje pionira elektronske muzike i mastera live nastupa Arila Brikhe, dok su za domaću podršku zaduženi lokalni talenti Undoo iz Beyond House tima i Dino R. iz Kolektiv Base. Talentovani Aril Brikha, poznat je po svojim maestralnim live nastupima, dok svojim karakterističnim zvukom i energičnim performansom hrabro prkosi žanrovskoj podeli u elektronskoj muzici i sjedinjuje techno, house i deep house u jedinstvenom eklektičnom izrazu. 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..