Izložba We have L.A. at home u galeriji Eugster || Belgrade od 24. decembra do 13. marta 2021. je interaktivna instalacija u prostoru, koju prati i serija novih kolaža.
Izložba se bavi ekologijom, transportom i luksuzom, kao i šta ovi pojmovi znače tokom velike svetske pandemije i globalne klimatske krize. Na neki način, ovi radovi govore o nelogičnostima savremenog života, u doba kad predmeti putuju daleko lakše nego ljudi i kada se proizvode plastične biljke za vreme propadanja stvarnih. Za instalaciju umetnik je koristio pesak i materijale koje je većinom reciklirao ili kupio preko jeftinih onlajn sajtova za kupovinu kao što je AliExpress. Deo izložbe su i tri kinetičke skulpture, od kojih je jedna interpretacija Cybertruck modela automobila marke Tesla koji bi trebalo da bude realizovan u stvarnosti 2021. ili 2022. godine.

U SREĆNOJ GALERIJI STUDENTSKOG KULTURNOG CENTRA BEOGRAD (SKC) NASTAVLJA SE CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA IZLOŽBOM MARKA ŠERERA, strip, ilustracija, animacija, dizajn. IZLOŽBA ĆE BITI OTVORENA OD 13. DO 22. JANUARA 2021. Izložba u virtuelnoj formi foto-albuma se može pogledati na stranici  www.facebook.com/comicsfest i preko www.skc.rs. Marko Šerer je rođen 1997. godine u Beogradu. Završio je srednju Školi za dizajn u Beogradu - smer Tehničar dizajna grafike sa prestižnom diplomom Vuk Karadžić. Dobitnik je Anjine nagrade 2015/16. koja se tokom školovanja dodeljuje najuspešnijem učeniku iz oblasti likovnog stvaralaštva. Osnovne akademske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu upisao je školske 2016/17. godine na studijskom programu Primenjena umetnost - grafika i knjiga.

Stručna vođenja istoričara mode Stefana Žarića kroz izložbu „Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje“, kao i posebne radionice namenjene deci, održavaju se i predstojećeg vikenda u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Tema petog stručnog vođenja istoričara mode Stefana Žarića, koje će biti održano ovog vikenda (16. i 17. januar) u 12:00 sati, je – „Haute Costume: Žan-Pol Gotje kao filmski kostimograf  “. Karte za ovaj termin se mogu kupiti isključivo onlajn putem preko sajta servisa Ticket.rs. Muzej savremene umetnosti Beograd poštuje sve epidemiološke mere, i posete su u malim i strogo kontrolisanim grupama, budući da se ulaznice prodaju u vremenskim slotovima.

Pozivamo sve mlade uzrasta od 14 do 19 godina da se prijave na besplatne radionice mozaika i vajanja tokom januara i februara 2021. pod nazivom Stare slikarske tehnike mozaika i vajanje za mladeu okviru Centra za likovno obrazovanje Šumatovačka. Stare slikarske tehnike mozaika i vajanje za mlade. Besplatne radionice za sve prijavljene učenike osnovnih i srednjih škola. Mesto održavanja projekta i vremenska dinamika - Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka, ulica Šumatovačka br.122, od 01. januar do 28. februar 2021. godine.

Predavanje kustoskinje Nataše Petrešin Bachelez pod nazivom „Praksa Nege: O rehumanizaciji i kustosiranju“ održaće se u 12. januara u 12 sati, na Zoom platformi. Ovo onlajn predavanje, koje se održava u okviru programa „Šta kustosiranje može/treba da bude“ uz podršku Francuskog instituta u Srbiji, biće emitovano i na fejsbuk linku ovde,  kao i na Fejsbuk stranici Portala za kulturu istočne Evrope Seecult, medijskog parnera programa: https://www.facebook.com/seecult Nataša Petrešin – Bachelez će tom prilikom govoriti o svoja dva skorašnja kustoska projekta – „Not Fully Human, Not Human at All“ (fondacija KADIST i Kunstverein u Hamburgu, 2020, ko-kustos sa Bettina Steinbrügge) i Inicijativi za prakse i vizije radikalne nege, koju je osnovala sa Elenom Sorokinom u proleće ove godine.

Od 9. do 22. januara 2021. u Galeriji Doma omladine Beograda - Serija video minijatura, sačinjena od ostataka nikada snimljenog filma, odbačenih kadrova, zapisa i tekstova. Video rad, smešten u prostor putovanja, sumnje i nedoumice, gde pojmovi dolaska i odlaska prelaze iz glagola kretanja u emotivne teritorije, prikazane kao fusnote bez označene celine. Učim novi jezik putujući u praznom vagonu: sintaksu truckanja, zastajanja, naglosti, štucanja, preskakivanja, lupanja, iluzije, promaje, tenzije i opuštanja. Ne usuđujem se da ustanem sa sedišta, oči su mi prikovane za klizeće stvari, emulziju predela.

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..