Šta kustosiranje može/treba da bude (WCSCD) iz Beograda predstavio je program aktivnosti za 2020. godinu u kojoj će, između ostalog, biti predstavljen u Adis Abebi kao inicijator i partner  na trogodišnjem svetskom projektu „As you go... the roads under your feet, towards a new future (If you want to travel, build roads first)”. Ovaj projekat koji će trajati od 2020. do 2023. godine tiče se nedavno sprovedene One Belt One Road Inicijative (OBOR) i načina na koji će ona izmeniti estetiku i svakodnevne prakse u različitim lokalnim kontekstima.

U okviru projekta: "Umetnikov otisak" u saradnji sa Udruženjem za razvoj likovnih umetnosti inovativnih kantautora i likovnu promociju predstavljamo izložbu digitalnih grafika Bojana Vidovića pod nazivom: "Warrior woman". Otvaranje izložbe je zakazano za subotu 23. januar u 19h, u Art - kafe galeriji Beti Ford, Zetska 2, Beograd. Izložba će za posetioce biti otvorena do 3. februara 2020. godine.

U sklopu izložbe “Srpski selfie 2020“, u subotu 25. januara od 18 časova biće održano javno vođenje, a autori projekta Nenad Džoni Racković i Boris Burić razgovaraće sa publikom na temu vizuelnih umetničkih praksi, strukture ideološke građe, značaja potkulture unutar likovnog iskaza, interdisciplinarnog pristupa umetnosti i njenoj manifestaciji u XXI veku. U interaktivnoj diskusiji, autori će posetiocima pojasniti koncept tekuće izložbe i, kroz sopstvena iskustva, približiti im koncept kreiranja umetničkog dela, te definisati načine na koje ono nastaje.

U Salonu Muzeja savremene umetnosti u četvrtak 23. januara 2020. godine održaće se od 17.30 časova promocija izložbenih kataloga Salona MSUB, a od 18 časova razgovor o tekućoj izložbi „Silent talk/Nemi govor” i praksi umetnice Lane Vasiljević. Na promociji će biti predstavljeni prateći katalozi grupne međunarodne izložbe „Kuda idemo i koliko će to putovanje da traje?", samostalne izložbe „Prizor”, umetnika Nikole Markovića i aktuelne izložbe „Silent Talk/Nemi govor” umetnice Lane Vasiljević.

U utorak, 21. januara u 19.00 u maloj sali SKC-a, odžaće se ciklus: Video pregledi kustoskih praksi 07 na temu: Odnos kustoskih praksi i istorije umetnosti, predavanje i razgovor sa vizuelnim primerima...Teza koja će biti postavljena kao polazna za ovo izdanje video pregleda kustoskih praksi jeste da se istorija umetnosti zasniva na istoriji izložbi, kao kontekstualizovanih vidova izlaganja radova i prikazivanja individualnih opusa i preseka umetničkih scena po različitim kriterijumima, od formalnih i onih koji su fokusirani na pristupe nekom konkretnom mediju,

Muzej iluzija i ovog februara priprema iznenađenje za svoje verne posetioce! U periodu zimskog raspusta za male i velike školarce organizujemo Mozgaonice- zanimaciju za sive ćelije, izazov za strpljenje i takmičarski duh. Program Mozgaonica planiran je u trajanju od 2h i obuhvata obilazak muzeja prilikom kog deca u interakciji sa muzejskim eksponatima uče više o svojim čulima; interaktivni kviz prilagođen uzrastu od 7 do 10 godina, tj. 10-14 godina i rešavanje logičko-didaktičkih igrica koje razvijaju motoriku, koncentraciju i jačaju motivaciju, a koje su takođe deo kreativnog programa.

<<  Januar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..