Prezentacija dorćolskog meda Bee Mama u Silosima Beograd, održaće se 14. oktobra od 16h. Bee Mama je med koji je dobijen iz košnica koje je udruženje Supernatural u saradnji sa Gaia pokretom, postavilo na Svetski dan pčela u Re-Kreativnom centru Silosi Beograd, uz zasnivanje Medonosnog vrta gde smo zajedno posadili 700 medonosnih biljaka. Medonosni vrt uspostavljen je uz podršku Ambasada Holandije i Slovenije u Srbiji, i predstavlja mali doprinos unapređenju biodiverziteta Grada Beograda. U četvrtak 14. oktobra, od 16h ćemo predstaviti projekat Medonosnog vrta, viziju budućeg beogradskog pčelinjaka i uručiti zahvalnice prisutnima.

Tradicionalni Fish Fest održava se na keju kod Kule Nebojša (ispred restorana “Vodenica”) od  2. do 5. septembra 2021. godine.  Gastronomsku kulturno-zabavnu manifestaciju Fish Fest 2021 najavili su na uvodnom događaju Damir Handanović, vršilac dužnosti direktora Centra beogradskih festivala - CEBEF, Stambol Geštamov – uvaženi šef kuhinje, član Asocijacije šefova-kuvara Srbije i Kulinarske asocijacije Srbije i Đorđe Živanović – predsednik udruženja „Dunav u srcu“ i predstavnik Fish Festa.  

Drugo ljetno izdanje Food Truck Festivala na obalu Jaruna donio je red slasne klope, plesne mjuze, šarene cuge I sadržaja za sve uzraste. Osim dobre klope, Food Truck Festival obiluje glazbenim gostovanjima pa nas u ovom tjednu očekuje red dobre svirke uživo I nastupi poznatih zagrebačkih DJ-eva u sklopu tematskih večeri: Četvrtak 26.08. Adriatic Coasting – Dj Pepi; Petak 27.08. Funky Lane – Dj Ivan Škrinjarić (funk, disco edition); Subota 28.08. The Beatles Revival Band live!

Jedan od najomiljenijih događanja u metropoli, vraća se na radost ljubitelja dobre klope i glazbe na Jarun u četvrtak 19. kolovoza na Jarunu te traje sve do 05. rujna. Na otvorenju festivala, 19. kolovoza od 20h nastupit će uživo bend Ljetno Kino te Dj Bizzo iz Bolesne braće. Svoje slasne street food zalogaje na svojim kamionima predstavit će Barba Q, Poluotok, Loaded, Mrav Loby, te slatke delicije sa Pri Suncu i Nadinih fritula. Posjetitelji će sudjelovat u izboru najslasnijeg kamiona koji će iduće godine predstavljat Hrvatsku na European Street Food Awards.

Romantika, letnji zalazak sunca, DJ, najbolja vina i čarobni pogled na Adu Ciganliju i Most na Adi. Zvuči kao savršen plan za subotu veče i druženje sa najdražim osobama. Na prelepoj terasi CINESTAR bioskopa, na četvrtom spratu ADA MALL-a, u subotu 07.08. organizujemo SUMMER WINE JAM. Festival najlepših letnjih vina domaćih i regionalnih vinarija počinje u 18.30 i traje do ponoći. Biće ovo jedinstvena prilika da degustirate penušavce, najlepše rozee, bela i lagana crvena vina.

Ugasite vrelinu letnjih dana omiljenom ledenom poslasticom na Festivalu sladoleda koji će biti održan u Galeriji u subotu, 31. jula i nedelju, 1. avgusta 2021. godine. Tokom dva dana vikenda od 10 do 22 časa, na trgu na prvom spratu Galerije, posetioci će imati prilike da isprobaju najraznovrsnije ukuse sladoleda vrhunskog kvaliteta. Za ljubitelje slatkih čari ove ledene poslastice, na Festivalu sladoleda biće predstavljena široka paleta ukusa – od tropskog manga, papaje i ananasa, preko svežine jagode, višanja i limuna, do slasnog nugata, vanile i savršenih čokoladnih zalogaja. Svoje specijalitete tradicionalnih receptura na festivalu će predstaviti čuvene sladoledžije kao što su Luff, Lutak, Crna Ovca, Moritz eis, Ice cream rolls, Nancy, Tiyaki i mnogi drugi. 

<<  Oktobar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..