Domaća kafa već dugo predstavlja omiljeni napitak za ljude sa ovih prostora, ritual koji mnogi ne preskaču i teško im je da zamisle svoj dan bez istog. Međutim, da li ste se ikada zapitali da je vaš način pripreme kafe u potpunosti pravilan i da dobijate maksimalno autentičan napitak? Da li u nečemu grešite, a da toga niste ni svesni? Odgovore na ova pitanja potražili smo od Ilije Đurića, profesionalnog degustatora kafe u regionu koji radi u Grand kafi, i koji otkriva sve one male tajne važne za pripremu savršene šoljice kafe. 

U Gastrošoru, sve popularnije beogradske destinacije na samo kilometar od Trga republike, ove subote 29. lipnja održat će se i prvi Vinošor u organizaciji „Wine & Cacao“ platforme. Ovaj festival vina u svojoj inauguralnoj godini uspio je okupiti preko 30 vodećih vinarija i distributera vina koji zajedno donose par stotina vinskih etiketa na degustaciju od 18 sati do ponoći. Ulaz je slobodan, a posjetiteljima festivala dostupne su vinske čaše najvećih brendova Riedel i Spiegelau po cijeni od samo 1500 dinara s kojima mogu probati neka od najboljih vina, kao i da poslije uvećaju svoju kućnu kolekciju. Da rezervišete svoje čaše i pre dolaska u Gastrošor, posetioci mogu putem sajta tickets.rs .

Za prave ljubitelje kafe sa jedinstvenim geografskim poreklom, svaka šoljica je poput puta u daleke, egzotične predele. Upravo takvo putovanje nudi Grand Single Origin Peru Chanchamayo - 100% Arabica kafa sa neponovljivim ukusom. Ispunjena dozom magije Perua odakle i potiče, ova kafa osvaja svojom slojevitom notom ukusa.  Već pri prvom gutljaju osetićete čokoladu, koja se prepliće sa blagim nagoveštajima badema i osvežavajućim citrusnim tonovima. Pun ukus kafe ima primese orašastih plodova i voćnih citrusnih nota. Savršenoj ravnoteži između ovakvog bogatstva ukusa i blage gorčine doprinosi i njen idealan način prženja.

Svake godine, 21. juna, proslavlja se univerzalni jezik koji povezuje ljude širom sveta - muzika. Grand kafa već godinama slavi muziku svojom prepoznatljivom muzičkom temom koja je poslala zaštitni znak našeg brenda, ali i svojevrstan poziv na kafu, na pauzu, na druženje. Na šta sve građane asocira prepoznatljiva Grand melodija (video) i da li im se „uvukla u uvo“ za sve ove godine, otkrila je Anđelka Stević Žugić. U svakodnevnici koju odlikuje brz tempo života, Grand kafa vas poziva da se prisetite važnosti momenata koji vas čine srećnim, a sigurni smo da uz muziku i kafu uvek imamo razloga za sreću.

GastroFest Beograd, festival visoke gastronomije, autentičnih ukusa i domaćinske energije biće održan 15. juna, od 12 do 23 sata i 16. juna, od 10 do 20 sati, na Dorćol Platzu. Ovaj događaj ima za cilj da promoviše visoku gastronomsku kulturu u Srbiji, a posetioci će kroz raznovrstan program, imati priliku da istraže bogatstvo multikulturalnosti srpske kuhinje. GasroFest donosi najbolje iz vojvođanske kuhinje i povezuje visoku gastronomiju sa lokalnim proizvođačima, ističući značaj gastronomske, kulturne i ekonomske vrednosti domaće proizvodnje hrane i porodičnih gazdinstava.

U svakodnevnici koja je obojena ubrzanim tempom života, kada su poslovne i privatne obaveze često isprepletane, važno je pronaći trenutke uživanja koji će nam pružiti potrebnu dozu opuštanja i zadovoljstva. A jedan od najboljih načina da pokrenemo raspoloženje i poklonimo sebi pravi hedonistički ugođaj je priprema naše omiljene kafe. Složićemo se da to zaslužujemo, zar ne? Svako od nas ima svoje nezamenjive rituale tokom dana, koji su tu da nas inspirišu i motivišu na sve male i velike pobede. Šoljica najdraže kafe je neretko baš ono što nam treba za boost energije ili raspoloženja, pogotovo kada se radi o kafi kao što je Insta Grand, koju možemo da pripremimo baš po našoj meri!

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..