U nedelju, 26. novembra u sali Amerikana Doma omladine Beograda održano je dvanaesto izdanje Beogradskog autorskog rok festivala BARF12 Prvu nagradu festivala osvojio je bend Ego iz Niša. U finalu dvanaestog izdanja Beogradskog autorskog rok festivala nastupilo je 12 bendova – 11 takmičarskih i jedan revijalni. „Sjajni nastupi više nego odličnih bendova i fantastična publika koja je došla da pruži podršku svima koji su se našli na bini u Amerikani i koja je svakako najveći pobednik, dokaz je da radimo nešto što vredi i da naša borba za rok kulturu ima smisla“ izjavili su organizatori nakon festivala. Ove godine je dato više prostora takmičarskim bendovima…

Jedan od najkreativnijih velikih džez ansambala u Evropi, Nikolov-Ivanović Undektet, u organizaciji Doma omladine Beograda održaće koncertnu promociju novog albuma „Distopija“, u ponedeljak 11. decembra od 20h u sali Amerikana DOB. Ulaznice, po ceni od 1.200 RSD u prodaji su preko eFinity sistema i onlajn. Nikolov-Ivanović Undektet je hibridni ansambl koji udružuje talente Vladimira Nikolova i Srđana Ivanovića sa devetoro vrhunskih muzičara iz nekoliko evropskih zemalja.

Koncert ansamlba CIRCLE održaće se u sredu, 29. 11. 2023. u 19.00  u Legatu Josipa Slavenskog (Trg Nikole Pašića 1, 5. sprat). Na raznovrsnom programu naći će se dela srpskih autora Milana Mihajlovića, Ivane Stefanović, Dušana Radića, Isidore Žebeljan, Ivana Brkljačića ali i Bendžamina Britna. Ovaj beogradski koncert održava se u okviru trećeg izdanja serije koncerata “Evropa u gostima”, između dva koncerta i edukativnih programa u Užicu i Novom Sadu.

U ponedeljak, 4. decembra, u 19.00 časova u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu, održaće se operski koncert pod nazivom „Kraljice Belkanta“, koji predstavlja omaž Jeni Lind, Adelini Pati i Kristini Nilson de Kasa Miranda, operskim divama XIX veka. Ove godine se ujedno obeležava i 180. godišnjica rođenja Adeline Pati i Kristine Nilson de Kasa Miranda. Na koncertu pod pokroviteljstvom Ambasade Švedske u Beogradu, nastupiće soprani Biljana Stafanson i Ljiljana Milovanović Jovanović, u pratnji pijaniste Milivoja Veljića i uz učešće Ane Ćirice u ulozi naratora. Program koncerta obuhvata kompozicije Belinija, Verdija, Donicetija, Gunoa, Tomasa, Lind, Pati, Koena, Gobera i Godfrija.

U nedelju 03. decembra u Domu omladine Beograda, Hol sale Amerikana, održaće se Velika berza ploča, važan kulturni događaj za sve ljubitelje muzike! Sa tradicijom dužom od trideset godina popularna “BERZA PLOČA” menjala je mesto okupljanja, ali je baza kolekcionara svoje iskustvo prenosila s generacije na generaciju. Jedna od tih lokacija bila je tokom osamdesetih i Dom omladine Beograda, koji je skoro 60 godina kultno mestu u srcu prestonice.

Koncert benda Eyesburn biće održan u petak, 1. decembra u 21 čas u Zappa Bazi. Ovo će ujedno biti i zvanična promocija albuma Troops of Light u izdanju Mascoma, ali beogradska publika neće biti uskraćena ni za sve dobro poznate hitove kao što su Fool Control, All Right, Šejn, Agony i mnoge druge…Povodom koncerta bend je izjavio: “Uzbuđeni smo što ćemo po prvi put svirati skoro ceo novi album, vredno vežbamo kao pre 30 godina kada smo pravili prvi album i osećamo se mladima kao tada.

U petak, 1. decembra, ekskluzivno u klubu Kult, beogradska publika imaće priliku da čuje jedinstvenog Rex The Doga, britanskog muzičara i vizuelnog umetnika. Te večeri podršku će mu pružiti talentovani Cosmic G i SMT#nG. Rex The Dog će kao i uvek, svoj jedinstveni zvuk predstaviti koristeći analognu elektroniku i modularni sintisajzer, predstavljajući čitavu paletu instrumenata koji su obišli čitav svet – od Panorama Bara u Berlinu, preko Nitsa u Barseloni, do Good Rooma u Bruklinu.

Čak ni van letnje festivalske sezone, EXIT ne prestaje da privlači pažnju internacionalnih medijskih giganata! Intervju sa osnivačem i direktorom Exita Dušanom Kovačevićem nedavno se našao među glavnim vestima IQ magazina, jednog od vodećih svetskih medija koji se bave muzičkim biznisom. Na globalnom nivou odjeknula je vest o mladoj producentkinji i DJ-ici Lanni, koju je EXIT kroz svoj Echosystem lansirao na roster čuvene muzičke agencije CAA, na kojem su, među brojnim zvezdama, i Paul Kalkbrenner i David Guetta!

<<  Novembar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..