EXIT je izglasan za 5. festival sveta, objavio je jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag! Preko 100.000 ljudi iz celog sveta glasalo je za svoje omiljene festivale, a EXIT se našao ispred gigantskih događaja kao što su Glastonbury, Coachella, Burning Man, Lollapalooza, Sziget, Awakenings i mnogi drugi! „Ovim priznanjem se još jednom potvrđuje globalni ugled Exita, koji već više od dve decenije važi za jedan od najprestižnijih festivala na svetu. Posebno je značajna činjenica da je lista formirana isključivo glasovima publike širom planete“, izjavio je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

GORAN BARE I MAJKE stižu na #Kontakt23 u četvrtak, 23. marta. Nastupiće u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Promotivni kontigent ulaznica je rasprodat, pa su u opticaju ulaznice po redovnoj ceni od 2.000 dinara. Malo je toga što se o višedecenijskom radu Gorana Bareta i Majki ne zna. Zna se samo da dosta dugo nisu svirali u Beogradu i da će baš zato svojim koncertom otvoriti muzički program sedmog izdanja Kontakta. Njihovi koncerti su uvek nabijeni emocijama, ali i neizvesnošću. Nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Ostalo je još vrlo malo ulaznica za veliki beogradski koncert koji JORGOVANI organizuju u Beogradu povodom desetogodišnjice rada benda. Koncert je zakazan za 28. januar u Dorćol Platzu, a ulaznice po ceni od 1.500 dinara dostupne su na tickets.rs, Ticket Vision prodajnim mestima i u Anti Shopu (Cetinjska 15, Beograd). ,,Počelo je kao zezanje, a danas, 10 godina kasnije, i dalje se zezamo samo malo profesionalnije. Svih ovih godina radimo gerilski: bez izdavača, buking agenata, menadžera, medija...

Pet godina nakon prvog izdanja Retrospektakla obeleževa se dvadesetpeta godišnjica karijere Marka Nastića i pet godina od događaja koji je u svoj fokus postavio domaće disk džokeje kao zvezde jednog spektakla. Retrospektakl je događaj koji je spojio sve generacije ljubitelja elektronske muzike i ostavio neizbrisiv trag u domaćem klabingu. Ovog puta umesto na dvadeset, noć će se deliti na dvadeset pet godina. U svakoj godini puštaće se po četiri najveća hita koji su obeležili tu godinu. Povezuje se  prošlost i budućnost. Mladost i zrelost. Decenije, godine, dane i minute.

U četvrtak, 26. januara sa početkom u 20 časova, u saradnji sa Ambasadom Brazila, biće održan koncert „Stara bosa nova“. Program koncerta osmislila je Amalia Baraona (Amália Baraona) 2011. godine, sa ciljem proslave Nacionalnog dana bosa nove (25. januara), rođendana Antonio Karlosa Žobima, poznatijeg kao Tom Žobim (Tom Jobim, 1927-1994), koji je obeležio ovaj muzički pravac, nastao kasnih pedesetih godina dvadesetog veka. Koncert je do sada u nekoliko navrata izveden u Portugalu, Xrvatskoj i Severnoj Makedoniji. U njemu se istorija bosa nove istražuje kroz muziku, priče i slike, a njen početak obeležila je numera „ Chega de Saudade“ (Dosta je čežnje), Toma Žobima i Vinisijusa de Moraesa (Vinícius de Moraes), koju je prvobitno izvela Elizet Kardoso (Elizeth Cardoso), a 1958. ovekovečena je i glasom Žoao Žilberta (Joao Gilberto).

Sokolski Kulturni Centar "Sokolski Dom" Vas poziva da učestvujete i doprinesete sjajnom iskustvu i našem muzičkom projektu "Babel Jazz". "Babel Jazz" predstavlja niz Jazz koncerata koji će se održavati u saradnji Mađarskih i Srpskih muzičara u Sokolskom domu - Dom Kulture u Novom Sadu. Serijal će trajati od kraja Januara, počinje 29.01.2023. sa dva koncerta, pa do kraja Juna 2023.god, sa ukupno 10 koncerata, a nastupiće kako mladi i perspektivni muzičari, tako i decenijama prepoznatljivi bendovi, od Free Jazz-a,  Jazz-a, pa do Jam Session Bendova, i sa spojevima raznih muzičkih žanrova.

Starog džukca ne učiš novim trikovima? Ko kaže? Cobe, Darko, Terza i Dane – četiri barabe iz Beograda i Smedereva, decenijama prisutne svuda, formirali su novi bend SIKK koji će vas ušunjati u Shane MacGowanov podrum na žurku, na kojoj Crack, Hanoi Rocks, T-Rex i Poison Idea rokaju pijane uspavanke za Little Richarda, Gary Glittera i Micky Fitza. Uličarski rokenrol koji leti na krilima pesama monumentalne vrstine, visoko zapaljive mešavine prošlih vremena i savremenih trikova. Pesama izgrađenih, takoreći, isto kao što su izgrađene i uliice, krajevi na lošem glasu i tvrđave njihovih gradova! SIKK je izdao svoj prvi singl Repressive Tolerance.

Drugi nastup u nizu serijala svirki u okviru festivala klupskih bendova „Bates” biće održan u subotu, 28. januara od 20h u klubu Kuglaš (Đušina 5), kada će se publici predstaviti pop/rock/disco/house sastav Skylimit iz Beograda. Polazeći od činjenice da je samo nebo granica, u svojoj muzičkoj kuhinji spojili su razne ukuse, domaće i strane, a pop, fank, disko i rok su glavni začini. Noževi su im oštri još od 2019. pod ovim imenom, a u njihovoj kuhinji niko neće ostati gladan dobrog vajba i ukusne muzike - Skylimit! Koncept festivala klupskih bendova „Bates” zasnovan je na ideji da u toku jedne klupske sezone u baru Kuglaš, svakog meseca u ovom klubu nastupi jedan ili nekoliko sjajnih bendova, koji u našem gradu već godinama prave najbolje klupske žurke!

<<  Januar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..