Projekat Scena u pasažu - Izložba u Prolazu realizuje se u okviru trećeg izdanja Pasaž festa koji će se održati u Prolazu Milana Mladenovića (pasaž Zmaj Jovina 22, Novi Sad) od 30. avgusta do 1. septembra 2024. godine. Nadovezujući se na misiju Pasaž festa da ispita potencijale poznatog gradskog pasaža kao mesta za kulturne događaje različitog tipa, projekat Scena u pasažu - Izložba u Prolazu zamišljen je kao prostor za istraživanje potencijala Pasaža u Zmaj Jovinoj 22, kao mesta za procvat kulturnog života i novosadske kulturne scene. Scenu shvatamo kao prizor u urbanom prostoru, kao kulturni prostor, prostor susreta, prostor igre i posmatranja, prostor za organizovane i spontane akcije.

Šta bi moglo da se dogodi u pasažu da on zaživi kao gradska scena? Šta bi vama bilo potrebno da Pasaž 22 ima, da biste češće pratili dešavanja u njemu? Koje vaše kulturne potrebe bi pasaž mogao da zadovolji? Pozivamo vas da zajedno odgovorimo na ova pitanja.

Vreme realizacije projekta: 24 - 25. jul

Prvi dan: Upoznavanje sa prostorom  
Sreda 24. jul 2024. / 19 - 21h / pasaž u Zmaj Jovinoj br. 22

Terensko istraživanje pasaža u Zmaj Jovinoj 22 i prolaza Milana Mladenovića, beleženje postojećeg stanja fotografijama i skicama, istraživanje arhitekture i života urbanog prostora, razgovor o iskustvu prostora;

Drugi dan: Radionica
Četvrtak 25. jul 2024. / 11 - 17h / Prostor SKUP-a na Bulevaru Despota Stefana 5,  Kreativni distrikt (Atelje 61, Radionica 11)

Kratko objašnjenje osnovnih arhitektonskih i umetničkih pojmova, ilustrovanih primerima arhitekture scene i umetnosti u javnom prostoru. Nakon toga, radioničarski timski rad gde će svaki tim, na svoj način, razmišljati o mogućnostima koje pasaž može da pruži.

Ishod projekta : zajednička izložba u okviru programa Pasaž festa: Neko nas posmatra

Petak 30. avgust 2024 / otvaranje izložbe u Šok Koridoru u Prolazu Milana Mladenovića

Izložba će biti dostupna publici tokom trajanja Pasaž festa (30. avgust - 1. septembar)

Poziv za učešće u projektu upućen je svima koji su zainteresovani za kvalitetan javni prostor, kao i studentima/studentkinjama scenske arhitekture, arhitekture i urbanizma i umetničkih fakulteta.
Učešće u projektu je besplatno.

Prijave za učešće poslati na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. s naznakom: Učešće u programu  “Scena u pasažu - izložba u Prolazu (Milana Mladenovića)”.

Rok za prijavu je 21. jul, do 23.59 č.

Za prijavu je potrebno poslati: ime i prezime učesnika/ce, kontakt telefon i imejl adresu i kratku biografiju u Word formatu, i kratko objašnjenje motiva za učešće u projektu u Word formatu.

Pribor za rad će biti obezbeđen.

Autorke projekta i kustoskinje izložbe u Šok Koridoru: Tatjana Babić, Jelena Janev i Dragana Vilotić u saradnji sa organizacionim timom Pasaž fest-a.

Vizueal - autorka dizajna Magda Radojlović

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..