Od 31. jula do 13. avgusta u Parobrodu će se održati izložba video instalacije „Alteracije" (Alterations) i njenog procesa izrade. Video instalacija Alteracije zasnovana je na filmskom scenariju. Odvojene scene se pojavljuju i kontinuirano razmenjuju na tri kanala, predstavljajući priču koja neprestano varira. Gledalac je pozvan da se imerzira i da povezuje tačke moguće priče. Pratimo protagoniste između više lokacija, situacija i predstavljanja: sredovečnu ženu koja ide da poseti svog oca na samrti i ponovo proživljava svoje mlađe ja, stjuardese na odlascima. Bivši pevač postao je trgovac hakovanih mobilnih uređaja.

U međuvremenu, dva mlada para sastaju se na piću u iznajmljenom stanu i puštaju da stvari izmaknu kontroli.

Alteracije se bave pitanjima identiteta i povezanosti, prevazilaženja ograničenja i održavanja osećaja pripadnosti.

Prezentacija će se održati 31. jula u 19 časova tokom otvaranja.

Pored toga, 08. avgusta će se održati audiovizuelni performans pod nazivom Čvorovi #3 (Knots #3) uz ples umetnice Ane Obradović i Gregorija Dragonija (Gregorio Dragoni).

Takođe u bioskopu Dragan Gaga Nikolić održaće se projekcije kratkih filmova SpOp & Bruinsma u petlji.

Alteracije su snimane u Beogradu i okolini sa timom glumaca i filmskih profesionalaca iz Holandije, Hrvatske i Srbije.

Uloge: Maja Mitić kao Fadela, Jelena Puzić kao Es-Di (Es-Dee), Dominik Čičak kao Mark, Ferdinand Doumik (Ferdinand Doumic) kao Saša, Teodora Tomašev kao Ko (Co), Arion Aslani (Arion Asllani) kao Jusuf (Youssouf), Miodrag Jeremić kao Fadelin otac i sa Omarijem (Omari), Zeinab (Zaynab), Alijem (Ali), Avadom (Awad) i Hobom (Hobo) iz Centra za azil u Krnjači.

Izvršni producent: Neda Radoičić; Kamera: Branko Sujić; Dizajn zvuka: Dirk Briunzma (Dirk Bruinsma); Programer - interakcija: Makijel Kunst (Machiel Kunst); Scenski masker šminker: Ljiljana Zorović; Asistent: Vanja Vojinović; Rekviziteri: Vilma Kun (Wilma Kun) i Pepavana (Pepavana).

Napisala, producirala, režirala, uredila i manipulisala Merit Šalem / SpOp (Marit Shalem / SpOp)

Uz veliku zahvalnost na posvećenoj podršci kustosu Miroslavu Kariću, Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije, Restoranu "Dva Jelena" i Marku Segedinčevu (snimatelju), aerodromu "Nikola Tesla", Palati Srbije, JKP "Zelenilo-Beograd" (posebno Luki Tubiću sa Ratnog ostrva), Marku Kruniću iz Zapadne kapije Beograda - Geneksove kule, Kulturnom centru Magacin, Radovanu Petroviću (blatnjavo polje) i Jovici Novakoviću, Fakultetu dramskih umetnosti i UDUS-u.

Dobrodošli!

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..