Besplatna radionica za sve starije od 12 godina od 20. i 21. jula, 2024.g. od 12 do 15 časova u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka. Besplatna radionica ilustracije, dizajna karaktera i grafičkog dizajna gde ćete imati priliku da uz stručne savete napravite uspešne radove u formi ilustracije, plakata ili logotipa. U odnosu na vaša interesovanja kroz razgovor ćemo zajedno doći do koncipiranja vaših radova, koje ćemo zatim izvesti u fizičkoj formi i u vama bliskim tradicionalnim tehnikama.

Bili to likovi iz vaših budućih igrica, stripova, filmova ili plakati i logotipi za vama bitne projekte, dvodimenzionalni vizuelni radovi dele ista pravila forme, kompozicije i boja sa kojima ćete se upoznati na radionici.

Cilj ove radionice je da vas upozna sa redovnim programom Centra, koji se održava u toku godine i na kom možete dodatno da proširite vaše znanje iz ovih kreativnih sfera, kao i da se pripremate za umetničke fakultete za smerove grafički dizajn, ilustracija i dizajn karaktera.

Poželjno je da prijavljeni polaznici poseduju predznanje iz crtanja, odnosno da nisu apsolutni početnici, ali dokle god su prisutni iskrena želja i interesovanje za savladavanjem ovih medijuma, svi su dobrodošli!

Od materijala za rad, Šumatovačka je obezbedila: papire, olovke, tuševe, flomastere, rapidografe, drvene bojice. Ukoliko polaznik crta na digitalnom tabletu, potrebno je da  ga ponese na radionicu.

Radionica se održava u prostorijama Šumatovačke. Trajanje jedne radionice je 3 sata (1 sat upoznavanje i koncipiranje, 2 sata pratičnog rada). Vreme radionice: od 12 do 15 časova.

Radionice drži Uroš Maksimović, grafički dizajner i ilustrator koji je do sad ilustrovao 27 knjiga. Višegodišnji je pedagog na radionicama za strip i karikaturu, svestrani umetnik sa raznolikim profesionalnim iskustvom u sferi vizuelnog stvaranja.

Zbog ograničenog broja mesta, obavezna je prijava na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (ime, prezime, uzrast).

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..