Na samom početku proleća, Nina Rajak nam predstavlja New Age Bride - novu kolekciju venčanica. Za sezonu proleće-leto Nina nam priprema mnoga iznenađenja, a prvo je upravo bridal kolekcija, u kojoj se Nina igra sa formama, materijalima i različitim detaljima, praveći jednu potpuno autentičnu modnu priču. Maksi, mini, midi, slojevite, čipkane, plisirane, ali i jednostavne - prilagodljive različitim prilikama, haljine u ovoj kolekciji su definitivno više od venačince i nisu kreirane da se samo jednom obuku! Ninina mlada ovog proleća je uzbudljiva, spontana, puna samopouzdanja, nije opterećena trendom, ali ni tradicijom.

"Timeless Svila je definitivno jedan od omiljenih materijala kolekcije, iako je materijal delikatan, težak za rad uvek mu se vraćam. Plisir i čipka kao osnovica svega, detalji i ručno rađeni 3D skulpturalni ornamenti na haljinama, sve su to odlike ove kolekcije, na koju sam zaista ponosna!" - kaže Nina.

Pored haljina, Ninina mlada nosi i pantalone i posebno kreirane multifunkcionalne mantile i sakoe. Pažljivo osmišljeni detalji su brojni: krupni biseri, čokeri, perlice, predimenzionirane mašne, pojasevi, rukavice i neizbežni veo. Nekoliko komada ove kolekcije ističe se najpreciznijim ručnim radom i vezom. A Ninino poigravanje sa arhitektonskim formama ne izostaje ni ovoga puta.

Kampanja za kolekciju je vrlo intimna i smeštena u Ninin atelje. Nina Rajak je, zapravo, htela onima koji prate njen radi, da približi kreativni proces i način rada u ateljeu i sa svojim kreativnim timom.

Fotograf: Miomir Milić
Stilistkinja: Petra Leskovac Vucković
Modeli: Bojana Banjac i Ena Petković
Šminka: Nadica Lekić
Frizura: Vasilisa Majm

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..