Ulična galerija i festival Novo Doba pozivaju vas na otvaranje izložbe S OBE NOGE NA ZEMLJI, umetnka Moolinex  & Aurélie William Levaux (Mule i Aureli Vilijam Leva) , u petak, 25. septembra u 20 časova. Ova izložba je deo 6. festivala Novo Doba, pod nazivom ŠTA NAM RADE, a za bogat muzički program biće zaduženi Mršavi pas, DJ Cica Mica Šlagerica i DJ Jahvo. Autorski par koji dolazi sa savremene andergraund crtačke scene, autori knjiga koje se opiru kategorizaciji i objekata koji više nisu knjige.

 

 

Izložba „Sa obe noge na zemlji“ predstavlja njihove pojedinačne radove i rad u četiri ruke, čiji je proizvod Johnnychrist. Obećavaju da aktivno neguju loš ukus kroz staromodne tehnike pletenja, kolažiranja, subverzivnu upotrebu tradicija popa, konceptualne i nadrealističke umetnosti, postavljanje izazova pretpostavkama o tome šta je društvo i šta bi umetnost trebalo da bude. Kao i skandaloznu reinterpretaciju bukoličkih, dirljivih, stidljivih i pomalo bolesnih predstava tradiconalnih formi, političkih i religioznih narativa. Iz stripa, meksičke ikonografije u vezi sa smrću, popularne umetnosti kroz istraživanje i eksperiment protiv dogmi, intelektualizma do prevazilaženja art bruta i stvaranja "l'art pute" (konsultovati xy.translate.com). Sve što očekujemo od izložbe danas, zar ne?

 

Od 21h očekuju nas i: Mršavi pas (koncert) - Bavi se muzikom od svoje 14-e godine, a učestvovao je u zvučnim projektima i ranije, još kao dete. Posle niza gitarskih punk rock bendova odlučio se za solo nastupe. Gitara za dešnjaka okrenuta za 180 stepeni, ritam mašina, koketiranje sa elektronikom, odlično, niko mu ne treba, sam je svoj majstor.

 

DJ Cica Mica Šlagerica (Ljubljana) vas vodi u vreme kada je rok bio mlad, kada je šlager bio vrag, kada si mogao da spavaš gde hoćeš da te niko ne dira dok radio svira. Klasični repertoar bratstva i jedinstva.

 

DJ Jahvo pušta garage beat, sve sam hit, r'n'r surf twist, platno boje i kist, exotic r'n'b šlager, bevanda votka liker, new wave punk ska, prava fešta, nego šta! A kada bude gotovo, zapevaćete - sve bih ponovooo!

 

Ove godine od 22. do 27. septembra, Festival Novo doba čuva tradiciju bogatog programa svakog dana na drugom mestu. Blaga, umilna treperava paranoja se širi po užem gradskom jezgru, kao i zemunskim i pančevačkim odabranim kotama. Festival podrazumeva šest intenzivnih dana punih aktivnosti koje ne obuhvataju samo izložbe, koncerte i video projekcije, već i radionice, sito-štampu, instalacije, oslikavanje murala.


Lako je izdvojiti tri velike izložbe: Bernharda Xilko (galerija Štab, 22. septembra), Moolinex i Aurélie William Levaux (Ulična galerija, 25. septembra), Vukodlaci sa severa / Subotički nesvrstani strip (CZKD, 27. septembra) i pored toga izložbe Anne Ehrlemark (Matrijaršija, 23. septembar), radio Študent (Nova Elektrika, Pančevo, 26. septembar), kao i nastupe Žoambo Žoet Workestrao, Bitlsta, Mega Denketa i mnogih drugih, ali Novo doba će ugostiti, uposliti, udružiti i upriličiti niz neformalnih i formalnih radnih i neradnih celodnevnih i noćnih aktivnosti namenjenih samim umetnicima i publici.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..