“Karusel“ je samostalna izložba Milice Golubović, trajaće od 12. februara do 1. marta 2015. godine koja svečano otvara galeriju Š.U.N.D. Svečano otvaranje biće održano u četvrtak 12.02.2015. s' početkom u 19h. Galerija se nalazi u Čumićevom sokačetu 2, na prvom spratu u okviru Beogradskog dizajn distrikta.


Izloženi radovi predstavljaju ilustracije nastale u prethodne dve godine i, iako tematski različite, sve su povezane u toj ringišpilskoj, večno rotirajućoj vožnji koja ide gore-dole, vrteći se ukrug sa svim uzbuđenjima i radostima. Ma koliko ta vožnja mogla delovati repetitivno, ona to nikad nije; nijedan izbor nije slučajan ili suvišan te svi zajedno čine beskrajni ciklus aktivnosti i događaja Milica Golubović je ilustratorka, rođena i odrasla u Kotoru, a živi i stvara u Beogradu.

 

Iako bajkoviti sadržaji preovlađuju u njenom radu, svetovi koje stvara su pažljivo konstruisani i bogati mnogobrojnim, brižljivo organizovanim detaljima. Raznovrsne i samovoljne boje za kojima poseže stvaraju delikatne, emotivno iznijansiraneambijente, koji stoje u živom kontrastu sa kontrolisanošću njenih linija. Do sada je radove izlagala na brojnim grupnim manifestacijama, a ovo je njena prva samostalna izložba.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..