Povodom održavanja 21. Godišnje konferencije Međunarodnog komiteta muzeja novca i bankarstva – ICOMON 2014, kojoj je Narodna banka Srbije domaćin, u sredu, 2. jula, u 19 časova, u Galeriji NBS na Slaviji, Nemanjina 17, biće svečano otvorena izložba autora iz nekoliko zemalja učesnica konferencije pod nazivom „Znanjem pobedi“.


Ovogodišnja konferencija posvećena je očuvanju baštine i finansijskoj edukaciji koju sprovode muzeji novca centralnih banaka i drugih banaka, kao i muzejske institucije učesnica konferencije. Zemlje koje učestvuju na izložbi predstaviće svoje aktivnosti kroz plakate, fotografije novčanica i kovanice iz svojih zemalja, kao i raznovrsne edukativne materijale.

Istovremeno, biće otvorena i retrospektivna izložba Centra za posetioce Narodne banke Srbije posvećena desetogodišnjici njegovog rada, u sklopu koje će biti prikazani odabrani sadržaji iz dosadašnjih izložbenih i edukativnih aktivnosti, a koji su preko pozivnica, plakata, printova, fotografija novčanica i događaja, kataloga, ovekovečeni i sačuvani kao dokument za buduće generacije.

Ovim aktivnostima Narodna banka Srbije obeležava 130 godina rada, od dana kada je pod imenom Privilegovana narodna banka Kraljevine Srbije, 2. jula, 1884. godine, zvanično počela sa radom.

Izložbe će otvoriti guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..