U nedelju 29. juna od 20 časova Centar za kulturu Grocka organizuje grupnu izložbu radova „Priroda u kolažu“ u okviru istoimenog projekta Evropske omladinske razmene u Rančićevoj kući, Majevička br. 9 u Grockoj, kao i nastup grupe „Naked“ u okviru programa Muzička bašta, u nastavku večeri.


Centar za kulturu Grocka je u periodu od 21. juna do 01. jula 2014. godine domaćin mladima i omladinskim radnicima iz 6 evropskih zemalja: Makedonije, Malte, Nemačke, Poljske, Rumunije i Turske, sa kojima realizuje evropski projekat omladinske razmene „Priroda u kolažu“ (“Nature in Collage”).

Partneri na projektu Centra su organizacije „NGO Oro - Skopje” Makedonija, „SEYF Malta” Malta, „Roter Baum Berlin UG” Nemačka, „Instytut Dziedzictwa Kruszwicy” Poljska, „Together Romania Association” Rumunija i „EDOSK” Turska.

Srbija je poznata po prirodnim resursima i lepotama, ali i gorućem problemu otpada i divljih deponija, dok sama Grocka na svojoj teritoriji ima jednu od najvećih deponija u Srbiji, ozbiljne naučno-istraživačke centre, dragocene prirodne resurse i izvanredno spomeničko nasleđe.

Centar za kulturu Grocka ovim projektom razmatra ekološku situaciju i pristup temi kroz umetnost, otvarajući pitanje značaja građanskog aktivizma. Okosnica kulturne razmene u okviru projekta „Priroda u kolažu“ (“Nature in collage”) jeste razmene iskustva zemalja učesnica na temu ekologije, zagađenja i ekoloških problema, pri čemu je jedan od rezultata izložba kolaža na temu ekologije i rešavanja ekoloških pitanja.

Projekat se realizuje u okviru programa Evropske Unije „Mladi u Akciji“ (“Youth in Action“) koji sprovodi evropska Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA).

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..