Bliži se ovogodišnje, jubilarno 5. izdanje festivala ekologije i antifašizma "Ekoslavija" stoga je pred vama benefit događaj u Beogradu! Dođite i podržite nas u Maloj sali Jugošpeda u nedelju, 2. juna od 19H, i naravno, pridružite nam se na glavnom događaju, 6. i 7. septembra u Subotici! *** Ulaz: donacija *** Nastupaju: Zlotvori su horror pank bend iz Vršca. Bend je od svog nastanka 2021. odsvirao solidnu količinu koncerata među kojima se mogu izdvojiti nastupi na: Samitu Nesvrstanih, Wind Rock Fest-u, Dom Omladine Vršac, Velikogradištanska gitarijada…

Zvuk benda karakterišu agresivne melodije sa pevljivim 'catchy' refrenima, morbidnim i mračnim tekstovima inspirisanim koliko horror filmovima, toliko i sablasnim scenama iz stvarnog sveta. Bend je trenutno pri kraju snimanja svog prvog albuma, koji se očekuje da izađe na leto 2024. godine.

Dodola je solo art-pop projekat Katie Woznicki, multidisciplinarne 'outsider' umetnice, poreklom iz Klivlenda, koja živi i radi u Beogradu od 2007. godine. Njene pesme su osećajne, upečatljive, često melanholične, a njih stvara uz tople zvuke analognih sintisajzera, koristeći svoj glas, jedinstvene boje.

Nadahnuta drone metal izvođačima kao što su Sunn O))) i Earth, ocem elektronske/ambijentalne muzike, Evangelosom Papathanassiouom i mnogim drugim bendovima, projektima i granama umetnosti, muzika Protoneurosys-a iz Subotice ispituje granice ljudskosti i čiste zvučne harmonije, kroz opit, čudne zvukove i melodije. Kao DIY aktivista, multimedijalni umetnik i član Ekoslavije, Daniel Tikvicki će ovom prilikom pustiti i svoj DJ set pod nazivom "I dalje plačemo iza tamnih naočara", koji podrazumeva exYU goth/darkwave/post-punk zaostavštinu, kao i sveže bendove i projekte iz Srbije.

FB >>

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..