Prvo izdanje No Panels muzičke konferencije biće otvoreno koncertom popularne regionalne umetnice Konstrakte i njenog benda Zemlja Gruva u petak, 31. maja, u 20 časova u Kulturnom centru Pančeva. Edukativni segment konferencije, pod nazivom Music Micro-Masterclass Day, biće održan u subotu, 1. juna, u Sinhro habu u Pančevu. Namenjen je svim muzičarima, kompozitorima, muzičkim profesionalcima, studentima muzike i drugim akterima muzičke industrije. Music Micro-Masterclass Day počinje u 11:15 sa temom „Kako da tvoj bend zvuči bolje“.

Predavač će biti muzički producent Milan Bjelica, poznat po radu na albumima Buč Kesidija, Repetitora, Ive Lorens, kao i na pesmama „Želim“, „Solo“ i „Zorja“ pevačice Zorje.
 
O autorskim pravima u muzici i njihovoj zaštiti, od 13 sati govoriće Nikola Jovanović, potpredsednik Virgin Music Grupe za Zapadni Balkan i šef za Society Relations Universal Music Grupe za Zapadni Balkan – jedna od ključnih figura muzičke industrije Balkana. Trenutno, sa Virgin Music Grupom, radi sa umetnicima poput Joker Out-a, Konstrakte, Magnifica, Baby Lasagna i Zoe Kida.
 
Od 14:15 biće održano upoznavanje sa lokalnom izdavačkom kućom Krokodil Records. Osnivač Vuk Stevanović, koji je i član sastava Ljubičice i profesor u muzičkoj školi Jovan Bandur u Pančevu, predstaviće rad ove izdavačke kuće koja funkcioniše kao izdavač, distributer, pablišer i buking agencija, te se bavi svim stadijumima stvaranja muzike i proizvodnje fonograma.
 
„Kako bi muzička scena Pančeva postala snažna i umrežena zajednica, potrebno joj je pružiti vreme i prostor za rast. Upravo to omogućava No Panels Conference – muzičko-edukativna platforma gde su obrazovanje i informisanje muzičkih profesionalaca, muzičara, učenika i studenata (prošlih, sadašnjih i budućih) ključni. Na Music Micro-Masterclass Day-u biće reči o unapređenju zvuka i tome kako nečija autorska muzika može zvučati bolje, razjasnićemo misterije autorskih prava i otkriti šta sve lokalne muzičke izdavačke kuće mogu da ponude. Dođite i pridružite nam se u stvaranju boljeg muzičkog okruženja“ – izjavili su organizatori konferencije izdavačka i menadžment kuća Kontra Rights iz Pančeva, udruženje Sinhro i izdavačka kuća i muzički studio Krokodil.
 
„U petak imamo koncert u Kulturnom centru Pančeva u okviru muzičkog programa No Panels konferencije. Radujemo se intimnijem koncertu u susedstvu. Očekujem poklončiće negde na dve trećine koncerta. Može i 'leba, vežbajte da mesite. Možda se i ja otvorim za neki poklončić,“ poručila je Konstrakta svojim fanovima.
 
Nova muzička konferencija pod nazivom No Panels Conference biće održana od 30. maja do 1. juna u Pančevu. Reč je o muzičko-edukativnoj platformi koja za cilj ima obrazovanje muzičkih profesionalaca, muzičara, učenika i studenata muzike. Konferenciju organizuju izdavačka i menadžment kuća Kontra Rights iz Pančeva, udruženje Sinhro i izdavačka kuća i muzički studio Krokodil.
 
Ograničen kontingent ulaznica za koncert Konstrakte i Zemlje Gruva u Kulturnom centru Pančeva 31. maja je u prodaji po promo ceni od 2100 dinara na prodajnom mestu Tiket Kluba u Pančevu, prodajnim mestima Ticket Visiona i online na tickets.rs.
 
Ulaz na sva predavanja za Music Micro-Masterclass Day 1. juna je slobodan uz registraciju putem linka. Mesta su ograničena.
 
Program No Panels Conference
 
Muzički program
Petak, 31. maj, 20h, Kulturni centar Pančeva
Koncert Konstrakta i Zemlja Gruva
 
Edukativni program
Subota, 1. jun, 11h, SINHRO Hub, Pančevo
Music Micro-Masterclass Day

11:00 – 11:15 – Otvaranje

11:15 – 12:30 – Intervju sa producentom: Kako da tvoj bend zvuči bolje – Milan Bjelica

13:00 – 14:15 – WTF is copyright? Autorska prava i njihova zaštita – Nikola Jovanović, Universal Music Group

14:15 – 15:00 Meet & Greet Your Local label – Vuk Stevanović, Krokodil Records

15:00 Zatvaranje konferencije

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..