improvE je muzički kolektiv sa sedištem u Beogradu, sačinjen od nekoliko muzičara različitih profesionalnih prošlosti ali sa jednom zajedničkom budućnošću - poboljšanjem eksperimentalne muzičke i sound art scene u Srbiji. Ova neprofitna platforma proslaviće u decembru 2 godine rada. Za to vreme organizovali svakog 15. u mesecu, koncerte na kojima je nastupilo više od 40 muzičara iz Srbije, ali i iz Slovenije, Poljske, Danske, Velike Britanije, Holandije, Mađarske i SAD.

 

 

Uz koncerte, Improve organizuje radionice, zvučne šetnje, predavanja kao i slične intervencije u različtim, često novootkrivenim beogradskim prostorima. 

 

Biliana Voutchkova i Michael Thieke nastupaće na improvE-u kao predstavnici čuvene berlinske Echtzeitmusik scene. Vrsni instrumentalisti i improvizatori, Biliana i Michael su posle dugogodišnje saradnje, izdali CD za Flexion label u 2013.godini. Biliana kao profesionalna violinistkinja sarađuje sa brojnim ansamblima poput MusikFabrik, Ensemble Modern, Sasha Waltz & Guests, Das Neue Ensemble. Michaelovi najskoriji projekti uključuju kolaboracije sa umetnicima kao što su Christof Kurzmann, Hans Koch, Paed Conca, Bukhard Beins, Gebhard Ullmann. Biliana i Michael su članovi berlinskog Splitter orkestra. Ovo je njihov drugi zajednički nastup u Beogradu.

 

Herman Muntzing je svestrani švedski muzičar koji elektro-akustičnim eksperimentima počinje da se bavi još davnih 1980-ih. Ulazeći sa predznanjem klasičnog muzičara u svet improvizacije, on istražuje zvučanje svakodnevnih objekata i to ga dovodi do instrumenta koji je sam kreirao - The Flexichord, koji vešto koristi u solo ili kolektivnoj improvizaciji. U okviru njegovog nastupa često se mogu čuti i sirovi elektronski zvuci no-input miksete, puls-generatora i ritam mašina. Herman je umetnički direktor ansambla Morph i kreator 12-časovnog performansa Stund.

 

=============================
Improve 2.21
Ponedeljak, 15. septembar

vrata/šank 20.30h
koncert (tačno u) 21h

Sala Amerikana, Dom omladine

ulaz 250 din.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..