Subota, 13. septembar 2014. godine u 20 časova -  DAMJAN SARAMANDIĆ, violončelo -  Jedan od najperspektivnijih mladih srpskih čelista, dobitnik mnogobrojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima i muzičkim festivalima, prvi put će nastupiti u Guarneriusu, a na programu će biti dela Bramsa, Šostakoviča i Šumana.


Klavirski saradnik će biti Uki Ovaskainen.

Damjan je rođen 1993. godine u Kragujevcu. Violončelo je počeo da svira sa šest godina, u klasi svoga oca Bože Saramandića u Kragujevcu i kod njega uči do svoje petneste godine, a od 2008. godine, kao jungstudent, kasnije i  kao student, uči u klasi profesora Leonida Gorokhova na Hochschule für Musik und Theater u Hanoveru.

 

Od brojnih osvojenih nagrada, izdvajamo

 

- Na internacionalnom takmičenju za violončelo Heran, Usti nad Orlici, Češka 2003. godine, dobija nagrade:
I nagrada i laureat takmičenja, I nagrada za interpretaciju dela Bohuslava Martinua, EMCY „Art fur Music Prize“ – Special Prize of the European Union of Music Competitions for Yoyth for an excellent perfomance at the International Heran Cello Competition i nagrade Berenreiter Verlags

 

- Na internacionalnom takmičenju za violončelo Jurij Poljanski, Kijev, Ukrajina 2003, dobija I nagradu i specijalnu nagradu za najbolje izvođenje obavezne kompozicije Jurija Poljanskog.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..