Petak 12. septembar 22h - Gabula je jedan od najstarijih demo bendova u Hrvatskoj, a osnovali su ga krajem 1986. godine Igor Božiček (gitara, vokal) i Denis Čihor (bubnjevi). Ime grupe se samo nametnulo jer su u to vreme momci bili u gabuli (u škripcu) što se tiče opreme, cura i svih ostalih potrepština mladih muzičara. To stanje je bilo i inspiracija za jednu od prvih pesama "Gabula". Kako su svi ti problemi delovali nesavladivi grupa je sa radom prestala sredinom devedesetih godina.

 

Stanje hibernacije je trajalo oko 13 godina, a kako je ljubav prema muzici ostala, u leto 2009. godine su obnovili rad. Rođendanskom svirkom u Zagrebu su obeležili 23 godine od prvog okupljanja. Budući da svaki član benda doprinosi raznovrsnosti zvuka, tu se prepliću rock, hard rock i pop (u zavisnosti od autora pesme), ali naglasak je na rock zvuku "osamdesetih".


Albumom "Kao ti i ja" (DALLAS RECORDS / SIPA MUSIC 2013) GABULA je najzad izgubila status demo benda. Debi CD je producirao Silvio Pasarić, sastoji se od 14 pesama nastalih uglavnom između 1986. i 1991. godine. Prvi singl, pesma “Sve za tebe” je posvećen glumici Eni Begović.


Članovi Gabule su: Igor Božiček (gitara, vokal), Christian David Gadler (bas, vokal), Željko Lončarić (gitara) i Denis Čihor (bubnjevi).

 

Ulaznice na ulazu u klub po ceni od 250 RSD.


-------------------------------------------------------------------------------
Vrata kluba se otvaraju od 21h,
događaj počinje na vreme u 22h!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..