Indirekt – prvi istarski festival nezavisne glazbe i umetnosti osnovan je 2013. godine. Početna ideja bila je da se u Umagu jednom godišnje okupe umetnici iz regije u atmosferi koja briše granice između izvođača i publike. Od ove godine, brišu se još neke granice!

 

Prvo jesenje izdanje Indirekt festivala dogodiće se u Srbiji. Muzički, književni i edukativni programi odigravaće se paralelno, tokom tri dana, u dva grada –  od 16. do 18. oktobra, u Beogradu i Novom Sadu!

 

Detaljan opis i program po danima je u nastavku:


U koprodukciji sa Ammonite Records, muzički deo za fokus imaće umetnike koji su poznati sa kompilacije „English As a Second Language“ objavljene početkom ovog leta. Bendovi iz regije koji na engleskom jeziku stvaraju originalnu muziku koja može biti tagovana kao americana i/li indie, predstaviće se publici u prostorijama klubova BEN AKIBA (Brace Krsmanovic 6) i Bašta u Beogradu, kao i novosadska IZBA.

 

Hrvatski predstavnici biće Elephant and the Moon, NLV, Nellcote i pobjednik HGF-ovog takmičenja za kantautore - Vlado Kuzman.


Istaknuta imena srpske pomenute scene takođe su potvrdila učešče - On Tour, Mylutin, Ana Ćurčin, WENT i Wooden Ambulance.


Književni deo podrazumeva predstavljanje mladih hrvatskih pisaca Andrije Škare i Svena Popovića, što će biti premijerno pokazivanje njihovog rada pred srpskom publikom. Svojom najnovijom knjigom učešće u festivalu uzeće i Aleksandar Gajić.

 

Nakon živih svirki, pozvani ste i na zabave koje će upriličiti pažljivo odabrani DJ-evi. Đuskaćemo uz Indirektov gostujući DJ projekat Rubikon, beogradski DJ team Navigatorz, indie/electro hitove puštaće nam popularni kolektiv Kišobran, a svoj izbor plesnih hitova predstaviće i radio voditelj Vojkan Bećir.


Dnevni program Indirekt festivala rezervisan je za predavanja i razgovore na temu digitalne distribucije muzike, plasmana nezavisnih umetnika na streaming servise, vidljivost nezavisnih umetnika na društvenim mrežama i u digitalnim medijima uopšte, kao i daljoj saradnji na stvaranju međunarodne mreže indie scene.


Za nedelju, trećeg dana festivala, planiran je Indirekt matine. U beogradskom jazz klubu Bašta gde će učesnici festivala svirati u spontanim kombinacijama, možda nam se predstave i novi entuzijasti, dok budemo sabirali utiske prethodna dva dana i planirali naredne projekte na ovu temu.

 

Pozivamo vas na Indirekt: Autumn in Serbia


Beograd, Novi Sad / 16 -18. 10 2015

 

///Petak, 16. 10. ///

 

Ben Akiba, Beograd ulaz 350 RSD (ulaz+CD 550 RSD)

live:
NLV
Wooden Ambulance
Vlado Kuzman
DJs:
Navigatorz vs Rubikon

 

Izba, Novi Sad ulaz 250 RSD (ulaz+CD 450 RSD)
live:
Nellcote
On Tour
Elephant & the Moon
DJ:
Vojkan Bećir


///Subota 17.10.///

 

Ben Akiba, Beograd, Beograd ulaz 350 RSD (ulaz+CD 550 RSD)
live:
Elephant & The Moon
Mylutin
On Tour
Nellcote
DJs:
Kišobran vs Vojkan Bećir

 

Izba, Novi Sad ulaz 250 RSD (ulaz+CD 450 RSD)
live:
Vlado Kuzman
Ana Curcin
NLV
DJs:
Rubikon

 

///Nedelja, 18.10.///


Bašta, Beograd ulaz BESPLATAN
Jam session Matinee

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..