U četvrtak 22. oktobra od 23h u klubu KST održaće se veliki reggae unity party pod nazivom Big Positive Jam, Na njemu će nastupiti najbolji srpski izvođaći koji u svom radu neguju jamajčanski zvuk  od klasičnog roots reggae zvuka preko new rootsa, zatim plesnog i sve popularnijeg dancehalla pa sve do tvrđeg zvuka raggamuffina i junglea.

 

MadRed je novosadski raggamuffin sastav sa dva energična MC-ija i DJ-om koji postoje preko 10 godina ali veliki usponje krenuo posle prošlogodišnjeg albuma ''Wha Gwaan'' koji im je otvorio vrata mnogih festivala u regionu i Evropi a posebna zanimljivost je što su tekstovi napisani na originalnom jamajčanskom slengu.

 

Couple Up je dvojac koji čine DJ Shone Alcapone i MC Tommy T jamajčanin živi i radi  u Beogradu, Poznati su po tome što prave najbolje žurke uz dancehall, socu i afro-beat   koje pored domaće publike posećuje i veliki broj stranaca koji studiraju i žive u Beogradu.

 

JahMessenjah iz Gornjeg Milanovca su najstariji domaći aktivni reggae sounds system, dva puta pobednici srpskog reggae soundclasha i jedni od retkih koji su ostali verni pre svega originalnom starom roots reggae zvuku koji na njima jedinstven naćin prezentuju publici.Rado su viđeni gostii na reggae žurkama po celoj Srbiji, kao i na Exitu i ostalim festivalima.

 

King Calypso selectah iz Lazarevca pripada prvoj generaciji domaćih reggae dj-ejeva i u poslednjih par godina je jedan od najaktivnijih sa puno nastupa po Srbiji a i regionu. Poznat je po tome da u svojim setovima radi kombinaciju skoro svih pravaca jamajčanskog zvuka i vrlo ćesto sarađuje sa poznatim reggae izvođačima.iz regiona, Evrope i Jamajke.

 

Kao šlag na tortu, na bini uz nastupe DJ-eva, selektora i MC-ijeva nastupiće i plesna grupa Scheme Team iz Novog Sada koja će svojim plesom i pojavom od 23h dovesti do usijanja atmosferu na prvom Big Positive Jam festivalu.

 

Pretprodaja karata po ceni od 250 dinara! KST  (10-17h) i Zla Shtek (TC Sremska II sprat10-20h). Na ulazu karte će biti 350 din, Info fb event: www.facebook.com/events/1728916890669676/

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..