FESTIVAL NAUKE - SUPERHEROJI NAUKE u SKC-u, od 5. do 8. decembra 2013. / četvrtak, 5. i petak, 6. decembar od 10.00 do 18.00 / subota, 7. i nedelja, 8. decembar od 11.00 do 20.00

 

Velika galerija
UKLJUČI SE U EKSPERIMENT!
Hemija
Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu
Ako želite da žarite i palite, Festival nauke je pravo mesto za raspaljivanje mašte! Hemičari više nisu alhemičari, ali i dalje znaju da zapale vodu, zalede vazduh, oboje plamen i utiču na brzinu hemijske reakcije. Bez plašta i magije, pomoću imaginacije i hemijske reakcije, očekuje vas trista „svašta“ i neverovatna zabava.

Happy galerija


PO RUCI SE POZNAJU JUNACI
Psihologija
Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu
Uz podršku National Geographic TV kanala
Specijalno za vas komponovaćemo neverovatne taktilne iluzije. Odvažno prihvatite dirigentsku palicu i oslušnite svet iza oka, svet čudnih dodira, iluzija i neuobičajenih eksperimenata. Saznajte šta su i isprobajte Aristotelovu iluziju, nestajuću ruku i prst-kobasicu. Hrabro pružite ruke i opipajte svet na nov način u jedinstvenoj kompoziciji sveta dodira.

Mala sala (mala galerija)


HEROJI VISINA
Ornitologija
Fondacija za zaštitu ptica grabljivica
Uz podršku National Geographic magazina
Letači bez premca, putnici po nebeskim prostranstvima, oštrooki posmatrači, kraljevi među pticama: beloglavi supovi – superiorni vladari neba! Živko, Uroš Nejaki, Konstantin, Ali Baba heroji su visina! Koje je njihovo čarobno sklonište? Upoznajte se s detaljima njihovog života, tajnama leta, razdaljinama koje prelaze, načinom na koji pronalaze hranu i šta je na meniju „restorana za supove“.

Novi prostor


URADI SAM!
Hemija, fizika
Les Atomes Crochus, Francuska
Trikovi za supersnagu, super-um, otpornost na vatru više nisu samo privilegija odabranih. Na našim eksperimentalnim radionicama prenosimo vam neke od najznačajnijih superherojskih veština, otkrivamo vam kako nastaju i kako da ih uradite sami. Zato probudite i aktivirajte superheroja u sebi! Učestvujte u eksperimentima koje smo vam pripremili i sa Zemlje dotaknite zvezdane mogućnosti nauke!

Cirkus galerija


ČESTO POŽELIM SUPERMOĆI – NAUKA MI U TOME MOŽE POMOĆI
Nauka je oduvek velika inspiracija umetnicima pa smo zato, u susret sedmom Festivalu nauke, pozvali đake da učestvuju na našem likovnom konkursu i na originalan način predstave supermoći koje bi želeli da imaju. Kao inspiracija poslužile su im biologija, matematika, hemija, astronomija, fizika i druge naučne discipline i pomogle im da maštovito predstave svoje vizije. Najinteresantnije radove koji su stigli na konkurs možete videti na izložbi u prostoru SKC-a samo tokom sedmog Festivala nauke.

 

četvrtak, 5. decembar velika sala


11.00 ŠOU SA VELIKIM „VAU“ - Univerzitet Lund, Švedska
12.00 ŠOU SA VELIKIM „VAU“ - Univerzitet Lund, Švedska
13.30 NJUTN JE ZAKON! – O.Š. „Branislav Nušić“
14.30 RAZOTKRIVANJE SUPERHEROJA  -Science Centre AHHAA foundation, Estonija
15.30 DIZANJE U VAZDUH SA IVANOM I MILANOM – Milan Popović i Ivana Petrović

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..