Narodna banka Srbije i ove godine, sedmi put za redom, učestvuje u „Noći muzeja“ u okviru koje će najširoj javnosti otvoriti vrata svojih izložbenih prostora u Kralja Petra 12 i Nemanjinoj 17.

U „Noći muzeja“ posetioci će u Centru za posetioce Narodne banke Srbije, u Kralja Petra 12, moći da pogledaju izložbu „Novac na tlu Srbije“ i upoznaju se sa tokovima istorijskog razvoja i upotrebe novca na našim prostorima. Posetioci će moći da učestvuju u zanimljivim interaktivnim sadržajima poput provere težine zlatne poluge i autentičnosti novčanica, ili da se slikaju za originalan i nesvakidašnji suvenir – imitaciju novčanice u boji sa sopstvenim likom.

Pored razgledanja centralnog hola, izložbenog prostora i trezora u objektu Kralja Petra 12, poseban segment biće posvećen istorijatu falsifikovanja novca u Srbiji - kopije i falsifikati u svakodnevnom životu. U izložbenom prostoru Narodne banke Srbije u Nemanjinoj 17, posetioci će imati priliku da pogledaju izložbenu postavku posvećenu saradnji i istorijskim vezama Narodne banke Srbije i centralne banke Francuske.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..