Muzej istorije Jugoslavije će tokom desete Noći muzeja za posetioce otvoriti sve objekte u Botićevoj 6: „Muzej 25. maj“, „Kuću cveća“ i „Stari muzej“. Eksponati iz naših zbirki biće izloženi i u Domu omladine Beograd i u Narodnoj biblioteci Srbije. Muzej 25. maj : Interaktivna instalacija YU and you i izložbe DOBAR DIZAJN.

 

U saradnji sa timom vizuelnih umetnika Silkskrin postavljena je digitalna scenografija koja će posetiocima omogućiti da se na interaktivan način upoznaju sa istorijom dizajna u Jugoslaviji, ali i da sami postanu akteri neke istorijske scene. Umetnici su na osnovu muzejskog fonda dizajnirali kolaže koje će publiku vratiti u vreme sedamdesetih i osamdesetih godine prošlog veka. Posetioci Noći muzeja imaće priliku da postanu glavni akteri različitih trenutaka iz prošlosti: od poseta fabrikama sa uglednim delegacijama, preko rada u naučnim institutima, do glavnih uloga u reklamama tog doba. Fotografije ovih alternativnih verzija istorije će se postaviti na Facebook stranu muzeja, gde će ih kasnije posetioci preuzimati i deliti sa prijateljima.

 

Prateći program će biti sastavljen od nastupa vokalno instrumentalnog sastava EPP! koji izvodi songove iz poznatih starih reklama, a za muzičku pratnju tokom večeri je zadužena DJ Andrea3000.

 

satnica

 

Od 18 do 23h interaktivna izložba "You and YU ", Silkskrin tim

21h Nastup EPP! sastava

22h Nastup EPP! sastava

 

Publika će moći da poseti i stalne postavke Muzeja istorije Jugoslavije: štafete u Kući cveća i izložbu Put oko sveta za 23 minuta u Starom muzeju.

Kao i prethodnih godina za Noć muzeja, eksponati iz naših zbirki biće predstavljeni i u okviru postavki drugih institucija: u Narodnoj biblioteci Srbije u okviru izložbe o radnim akcijama, dok će u Domu omladine, na izložbi jednog predmeta posetioci moći da vide jedan nesvakidašnji poklon - pustinjsku ružu koju su Titu darovali Jugosloveni na privremenom radu u Libiji.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..