U želji da posetiocima na što neposredniji način, koristeći različite medije, predstavimo stvaralačku delatnost naših izuzetnih vajara kao i uticaj koju su oni imali na društvo i Muzej pozivamo Vas da nam se u četvrtak 11. Aprila u 18 časova pridružite na stručnom vođenju kroz postavku.


Posetioci Narodnog muzeja u Beogradu imaju priliku da uživaju u jednistvenoj izložbi Srpska skulptura do 1882. Do 1941. Zahvaljujući kojoj ćemo moći neposrednije da se upoznamo sa ostvarenjima skulptorske umetnosti na teritoriji današnje Srbije, društvenim prilikama koje su dovele do potrebe i potražnje za razvojem vajarstva kao i poručiocima i kupcima dela.

 

Sagledavajući razvoj srpske skulpture moguće je pratiti i transformaciju Narodnog muzeja koji je otkupom prvih skulptura i realizacijom prve skulptorske izožbe podpomogao ovaj vid umetničkog izražavanja. Zahvaljujući izložbi Srpska skulptura do 1882. Do 1941. Posetioci će biti u prilici da upoznaju često nedovoljno vidljivu i nedovoljno istraženu skulpturu uz pomoć koje ćemo jasnije sagledati prilike u Srbiji toga doba.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..