Kale – Krševica 2001 – 2011. baveštavamo vas da još samo nekoliko dana u atrijumu Narodnog muzeja možete pogledati izložbu Centralni Balkan između grčkog i keltskog sveta koja pripoveda o najstarijem urbanom naselju na našim prostorima - arheološkom lokalitetu Kale.


Proteklih meseci imali smo priliku da se zahvaljujući izložbi Centralni Balkan između grčkog i keltskog sveta upoznamo sa izuzetnim rezultatima deceniju dugih arheoloških istraživanja, saznamo kako je izgledala svakodnevica stanovnika ovoga grada i šta je sve činlo ovo naselje važnim za razumevanje prošlosti. Uz pomoć predmeta koje su koristili, zanata kojima su se bavili, objekata koje su gradili, izložba slikovito pripoveda o mestu susreta grčke i keltske kulture, nastanku, životu i kraju antičkog grada i njegovog okruženja.


Izložba Centralni Balkan između grčkog i keltskog sveta za posetioce je otvorena do 07. Aprila 2013. Godine. Više informacija o izložbi možete pronaći na internet prezentaciji Narodnog muzeja u Beogradu: OVDE

 

 

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..