U kući  “Đure Jakšić” u petak, 1. marta 2013. godine otvara se izložba slika  “Moja Indija” renomirane  slikarke  Scarlett Baptiste.  Rođena u Mumbaiju, Indija gde je diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti, Sir J.J. School of Art.

 

Istovremeno je završila ilustraciju, plakat i dizajn  enterijera na Akademiji primenjenih umetnosti u istom gradu. Završila je specijalizaciju na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu u okviru razmena studenata. Imala je 24 samostalne izložbe, a deo njenog bogatog opusa bio je izložen na mnogobrojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je  u radu mnogih prestižnih likovnih kolonija. Njeni radovi se nalaze u muzejima, galerijama i privatnim zbirkama u zemlji i van nje. Živi i stvara u Beogradu, Srbija.


Scarlett Baptista se beogradskoj publici predstavlja sa 23 slike, rađene u ulju i pastelu.   Ona je slikar zavičajne inspiracije. Snagom svog talenta kroz bogatu slikarsku poetiku retorički  kazuje svoju priču o Indiji.  Njene slike odišu atmosferom, svetlošću, rafiniranim snažnim koloritom. Sa njenih slika razlivaju se vedri zvuci, raskošne boje  i smerna radost postojanja. Njeno slikarstvo je oda svetlosti, Suncu i lepoti boja. Njen kolorit je obojen senzibilitetom i snagom njene ličnosti, koja osvaja.

 

Na izložbi govori Mirjana Savić, istoričar umetnosti. Izlozbu ce otvoriti Dr.Zoja Bojić, predavač istorije umetnosti na Univerzitetu Novog Južnog Velsa, Sidnej, Australija.
                       

Izložba  traje do 7. marta 2013. godine

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..