Bezic-Janez-JansaVelika mi je čast da Vas u ime Goethe-Instituta pozovem na svečano otvaranje izložbe ASIMETRIČNA EVROPA koja se realizuje u okviru umetničkog projekta Europa n u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu (ulica Dunavska 37), u petak, 16. novembar 2012. u 19:00 časova.

Izložbu će otvariti gospodin Vladimir Mitrović (v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti Vojvodine), gospodin Slaviša Grujić (potpredsednik Vlade APV i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje), Dr Barbara Štajner (Barbara Steiner, umetnički direktor projekta Europe n ), Dr Matias Miler Vajferig (Matthias Müller–Wieferig, direktor Gete-Instituta u Beogradu), Dr Miško Šuvaković (kustos izložbe Asimetrična Evropa).

Između ostalih eminentnih zvanica svečanom otvaranju izložbe prisustvovaće I njegova Eksecelencija ambasador Savezne Republike Nemačke gospodin Hainc Vilhelm (Heinz Wilhelm).

Izložba ASIMETRIČNA EVROPA bavi se pitanjima simetričnih i asimetričnih kulturalnih, društvenih identiteta u savremenoj Evropi a pre svega pitanjem ”šta je to sada” u evropskom identitetu na graničnim linijama Jugoistočne Evrope i nekadašnje Istočne Evrope u odnosu na druge potencijalne, stvarne i fikcionalne Evrope.

Izložba je deo složenog transnacionalnog projekta Europe n u okviru kojeg je 2011. i 2012. priređeno niz izložbe u Muzeju savremene umetnosti u Lajpcigu pod nazivom Scenarios of Europe (Scenarija o Evropi).

Više informacija o samom projektu možete naći u prilogu ovog email-a kao I na web stranici www.msuv.org.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..