Beo Project, prvi italijansko-srpski izložbeni prostor u Beogradu, u saradnji sa Preteen Gallery vas poziva u nedelju, 12. novembra, od 19:00h do 22:00h na internacionalnu grupnu izložbu iz Mexico City-a, SO CONFUSED LOL pod okriljem kustosa Gerarda Contrerasa. Izložbu možete pogledati 13,14,15-og novembra na zakazivanje sastanka.

Luis Miguel Bendaña

Petra Cortright

Rafa Dejota

Radamés “Juni” Figueroa

Rodrigo Hernández

Brian Kokoska

Carlos Laszlo

Theo Michael

Kubiat Nnamdie

Angelo Plessas

Travess Smalley

Abdi Taslimi

Abdul Vas

Mario Zoots

SO CONFUSED LOL

U svom okviru pretstavlja  istragu o besmislu, nasumičnom ponašanju, iskliznuće i nelogičnost kroz izmenjeno stanje uma, bilo ono izazvano od strane psihoaktivnih suspstanci ili mentalnim poremećajima.

Naziv, tekst i izložba nisu  povezani i ne opisuju se međusobno. Ovaj specifičan  pristup kustosiranju će se desiti na svim nivoima,  gde su naziv izložbe, propratni tekst  i zapravo sama izložba,  autonomni  „radovi“ koji su  „zalepljeni zajedno“ u trenutku kada se prikazuju i kada se događaj odigrava. To se dešava kada konceptualna disjunkcija igra ulogu i postaje jedna od očekivanih ishoda ove radnje.

Takođe, efemerna priroda ovog projekta sugeriše na poseban  način  percipiranja  izložbe, gde je izložba dogadjaj više od trenutnog prikaza radova organizovanih unutar strukture kao  koherentan skup ideja sa ciljem da budu „posećene“ više nego „doživljene“  kao događaj.

Izložba postaje instalacija koje neće rezultirati u jasnoj koherentnoj poruci. Umesto toga, izložba kao ceo ili svaki umetnički rad zasebno može biti doživljena bez potrebe za „čitanjem“, gde je fokus čist estetski doživljaj, lišen teorije izgovorene/napisane reči zasnovane na interpretaciji. 

Totalni neuspeh je vrlo moguć, kao da je gotovo sigurno  da će neko doći do koherentnog  čitanja bilo kojih izložbi. Ipak, saznanje o totalnom neuspehu komunikacije u srži jeste tekući eksperiment.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..