kidspatch0024KidsPatch će 13. i 14. oktobra upriličiti svoj tradicionalni jesenji beogradski program koji čine kreativne radionice namenjene najmlađima. Od 2008. godine, KidsPatch redovno organizuje mini-festival koji je do sada bio predstavljen u Kulturnom centru Rex, Majdanu i Dečijem kulturnom centru.

U međuvremenu, ovaj program je u različitim formama gostovao širom Evrope i SAD, kao deo festivalskih programa, pratećih izložbenih programa ili lokalnih kulturnih centara.

Nakon zajedničkih radionica u okviru festivala Novo Doba u junu ove godine, u okviru oktobarskog programa će se predstaviti dva specijalnog gosta - Saša i Nikola Prijić - koji će kroz temu preispitivanja mogućih identiteta koristiti različite medije kako bi mladi učesnici kreirali i vizuelno osmislili svoje specifične avatare, svoj novi, imaginrani i razigrani fizički izgled.

Saša je višemedijski umetnik i grafički dizajner koji je pokrenuo liniju ručno oslikanih majca, i drugih zanimljivih upotrebnih i odvenih predmeta. Kreira jedinstvene maske i objekte od papira, a veliko iskustvo u rada sa decom stekao je u Tokiju gde je više godina živeo i radio u okviru japanskog obrazovnog sistema. Kroz skoro 70 radionica koje je do sada realizovao, decu je na novi način upoznavao sa različitim medijima i temama relevantnim za njihov uzrast. Nikola Prijić, tattoo umetnik, fotograf i ilustrator iz Beograda, već je bio učesnik i autor brojnih  aktivnosti u okviru KidsPatch-a koje su bile vezane za dizajn karaktera.

Program radionica ovoga puta je namenjen deci uzrasta od 7 do 13 godina, a detaljne informacije o načinu prijavljivanja možete naći na sajtu www.kids-patch.com/sr
Program će biti održan u Galeriji 12 HUB koja se nalazi u Karađorđevoj ulici, prekoputa zgrade Geozavoda, a svoj redovni program započinje početkom 2013.

Kao i svake godine, broj učesnika u radionicama je ograničen, ali će publika imati prilike da se pridruži u otvorenim aktivnostima, u nedelju 14. oktobra od 14h, i upozna se sa autorima, učesnicima i kreacijama nastalim u okviru radionica.

I ove jeseni, kroz osmišljavanje specifičnih programskih formi i aktivnosti u saradnji sa umetnicima i profesionalcima iz domena vizuelne kulture, KidsPatch se trudi da uspostavi inovativni pristup u radu sa decom kroz kreiranje specifičnog privremenog, inspirativnog kreativnog okruženja za igru, kreaciju i saradnju.

Ovogodišnji program realizovan je uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.
<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..