U organizaciji Umetničke asocijacije Zrenjanin, uz podršku Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije, u ponedeljak, 8. oktobra u 19h u Holu Kulturnog centra Zrenjanina, održaće se otvaranje izložbe dečijih radova na temu „Da se ja pitam...“ nastalih tokom realizacije kreativnih radionica likovnog tipa istoimenog programa.

Radovi će biti promovisani i u vidu zidnih i džepnih kalendara za 2013. godinu, kao i u obliku fotografija nastalih tokom realizacije projekta.

Autori umetničkih radova su polaznici Škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju »9. maj« Zrenjanin i polaznici Centra za decu i mlade sa invaliditetom »Alternativa« Zrenjanin koji su učestvovali u likovnim radionicama sa temom „Da se ja pitam...“ a pod koordinacijom akademskih slikara Gabrijele Parigros i Rastka Stefanovića.

Osnovni cilj projekta „Da se ja pitam...“ jeste inkluzija dece sa teškoćama u razvoju, kao i upoznavanje, edukacija, osposobljavanje mladih u novim i drugačijim kreativnim aktivnostima, poput različitih likovnih izraza. Aktivnostima u okviru ovih radionica, pružena je podrška mladima da prepoznaju  potrebe svog okruženja i da na adekvatan način ukažu na svoje potrebe.

Projekat je realizovan uz podršku Švajcarskog programa za kulturu na Zapadnom Balkanu, Fonda za otvoreno društvo i Asocijacije Nezavisne kulturne scene Srbije, u saradnji sa Školom za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „9. Maj“ Zrenjanin, Centrom za decu i mlade sa invaliditetom „Alternativa“, Kulturnim centrom Zrenjanin i štamparijom “Diginet”.
<<  Decembar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..