da_se_ja_pitam_gifU organizaciji Umetničke asocijacije Zrenjanin, a uz podršku Asocijacije nezavisne  kulturne scene Srbije, od 12. septembra u Zrenjaninu će se realizovati inkluzivno-kreativni program pod nazivom „Da se ja pitam...“

Projekat “Da se ja pitam...” biće započet u sredu, 12. septembra organizacijom kreativnih radionica likovnog tipa. Polaznici radionica biće deca mlađeg školskog uzrasta, polaznici škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju »9. maj« Zrenjanin i polaznici Centra za decu i mlade sa invaliditetom »Alternativa« Zrenjanin. Radionicama će koordinirati akademski slikari, osnivači Umetničke asocijacije Zrenjanin, Gabrijela Parigros i Rastko Stefanović.

U subotu, 29. septembra od 19h holu Kulturnog centra Zrenjanin, održaće se izložba prikupljenih radova koji će biti promovisani u vidu zidnih i džepnih kalendara za 2013. godinu koji će po završetku projekta biti „godišnja lična karta“ zrenjaninske Umetničke asocijacije.

Osnovni cilj projekta »Da se ja pitam...« jeste inkluzija dece sa teškoćama u razvoju, kao i upoznavanje, edukacija, osposobljavanje mladih u  novim i drugačijim kreativnim aktivnostima, poput različitih likovnih izraza. Aktivnostima u okviru ovih radionica, biće pružena podrška mladima da prepoznaju  potrebe svog okruženja i da na adekvatan način ukažu na svoje potrebe. Pozivom na učešće u stvaralačkim radionicama biće podstaknućemo kreativno i efikasno iskazivanje potreba i pokrenuti  mlade da aktivno učestvuju i kao dobar primer unapređuju svoje okruženje.

Projekat se realizuje u saradnji sa Školom za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju »9. maj« Zrenjanin, Centrom za decu i mlade sa invaliditetom »Alternativa«, Kulturnim centrom Zrenjanin i štamparijom “Diginet”.

Dodatna pitanja u vezi sa programom, kao i pozive na saradnju možete slati na mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Napomena: u prostorijama Centra za decu i mlade sa invaliditetom »Alternativa« radionica otvorena za medije održaće se u sredu, 12. septembra od 11h, a u subotu, 15. septembra od 11h, radionica otvorena za novinare će biti održana u prostorijama Škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju »9. maj« Zrenjanin.


<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..