Amsterdam_U subotu 12. maja sa početkom u 19 h, u Maloj sali Kolarca biće održan prvi javni edukativni program novo-osnovanog dizajn inkubatora Nova Iskra, koji se u svoj radni prostor u ulici Gavrila Principa u Beogradu useljava tokom juna meseca i zvanično počinje sa radom.

Prvi zvanični program ove nove dizajn platforme je javan, a u pitanju je gostovanje predstavnika vodećih holandskih organizacija iz domena dizajna i socijalnih inovacija - Waag Society i Premsela (Dutch Institute for Design and fashion) - kao i mlade industrijske dizajnerke Alice Mela, koje Nova Iskra predstavlja u subotu 12. maja u 19 časova u Maloj sali Kolarca, u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Holandije u Beogradu.

Fokus će biti na zajedničkom projektu ove dve organizacije OPEN DESIGN NOW!, publikaciji koja na jednom mestu okuplja članke, primere i iskustva iz najrazličitijih sfera dizajna - od dizajna proizvoda, grafičkog ili industrijskog dizajna, sve do korisničkih interfejsa, digitalne sfere ili čak nanotehnologija. Projekat u celini ispituje otvorene pristupe u sferi dizajna i načine na koji ne-dizajneri mogu uzeti učešća u razvoju i proizvodnji objekata koji su im potrebni.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..