U Galeriji Doma kulture „Studentski grad“ od 18. juna do 6. jula je na programu izložba fotografija: PREDRAG TROKICIĆ, POPIS: Lice našeg vremena. Kustos izložbe: Marija Konjikušić. Fotografije napuštenih sela nisu retkost, prestavljaju često inspiraciju fotografima koji žele da uhvate čar, ili češće očaj, napuštenih i zapostavljenih mesta. Među različitim pristupima, od dokumentarnih, socijalno angažovanih, realističnih izdvojile su se fotografije Predraga Trokicića, koje ne pripadaju ni jednoj od ovih kategorija a opet se mogu svrstati u svaku od njih.

Mada prestavljaju dokument stanja na terenu, poseduju i krajnje ličan pristup nekoga ko je i sam potekao iz takve sredine. Predrag intimno doživljava zatečeno stanje, približavajući nas subjektu, koristi snagu fotografskog medija kao objektivnog zapisa stvarnosti kako bi nas uvukao u priču i istakao one prizore koji najjasnije odražavaju trenutne društvene odnose. - Marija Konjikušić, iz teksta u katalogu izložbe.

Predrag Trokicić, negotinski fotograf, restaurator nameštaja, anketar, učitelj. Fotografijom se aktivno bavi poslednjih deset godina. Od 2015. je stalni foto saradnik Peščanika i humanitarnog časopisa Lice ulice. Imao je 4 samostalne izložbe. Učestvovao je na XIII Bijenalu minijature u Gornjem Milanovcu 2016. i na nekoliko grupnih izložbi u Beogradu, Negotinu, Nišu i Krku.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..