Multimedijalnom izložbom  “ ._____._____. (između tri tačke)” objedinjuju se radovi tri autorke (Una Mladenović, Teodora Pavlović, Mila Stojanović) čiji je zajednički fokus na istraživanju ideje doma i njegovog značenja. Radovima su obuhvaćena promišljanja o postojećim i nepostojećim strukturama, onima u potencijalu, o izgradnji i razgradnji, o intimnim prostorima, prostorima sećanja i imaginacije. Povezane sličnim selidbenim prošlostima i upitnim/nejasnim/fluidnim stambenim pitanjima, autorke nastoje da odgovore na date (ne)mogućnosti i osveste daljine između prvobitnog doma i onih koje su vremenom stvarale. Una Mladenović, rođena je 1999. godine u Nišu. Završila je osnovne studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, modul Novi likovni mediji (2018-2022).

Dobitnica je godišnje nagrade Akademije umetnosti za najbolji rad iz oblasti novih medija. Trenutno pohađa master studije na predmetu intermedijalna istraživanja na AUNS, gde radi kao saradnik u nastavi. Njen umetnički rad fokusiran je na crtež, dokumentarnu fotografiju, i korišćenje pronađenih predmeta, s naglaskom na istraživanje prostora.

Teodora Pavlović, rođena je 1999. godine u Kruševcu. Završila je osnovne studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti (2018-2022.) i trenutno je na drugoj godini interdisciplinarnih master studija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Bavi se proširenim medijskim poljem, koje osim slikarstva uključuje nove likovne medije i dizajn video-igara.

Mila Stojanović, rođena je 1999. godine u Kotoru (CG). Trenutno živi u Beogradu, gde radi kao saradnica u galeriji nezavisne umetničke asocijacije Remont. Apsolvent je na osnovnim studijama novih likovnih medija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Zimski semestar 2022/23. provela je na Državnoj akademiji umetnosti i dizajna u Štutgartu u klasi prof Hebe Y. Amin, kao stipendista Erasmus+ programa. Članica Šok ZaDruge od 2021. godine i aktivna saradnica Blatologije, udruženja za zemljanu arhitekturu, od 2023.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..