U četvrtak, 8. februara 2024. u 19 časova, u Muzeju Zepter otvara se izložba “Omaž Bori Iljovskom” vajara Zdravka Joksimovića, koja je ujedno i njegova jubilarna 50. samostalna izložba. Izložba će biti propraćena katalogom u kojem se nalazi tekst čiji je autor istoričarka umetnosti Bojana Burić. Ona je u svom tekstu istakla da u najnovijoj seriji radova koja je inicirana pre nekoliko godina kao posledica Joksimovićevog dubokog poštovanja i razumevanja slikarskog opusa Bore Iljovskog skulptor tretira kao polazište za svoju skulptorsku formu.

Na izložbi će biti izložene skulpture od različitih materijala – metala, gume, alubonda, aluminijuma, grafita, bakra, kože i drveta – koje datiraju od 2020.godine do danas.

Izložba će biti otvorena za javnost do 5. maja 2024. u Muzeju Zepter, Knez Mihailova 42, od utorka do petka od 12 do 20 časova, i subotom i nedeljom od 10 do 20 časova.

Zdravko Joksimović je jedan od eminetnih savremenih vajara, profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu čije se skulpture nalaze u brojnim javnim i privatnim kolekcijama, kao i u javnom prostoru u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na više međunarodnih simpozijuma i dobitnik je više nagrada iz oblasti likovne umetnosti.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..