U petak 16. juna od 20h, galerija X VITAMIN otvara Triptih umetnice Julije Castellucci u galeriji Kulturnog centra Dorćol, u okviru izložbe My name is Julija Castellucci. Interaktivnim performansom Sonic Touch, Julija Castellucci se pretvara u soničnu skulpturu i poziva publiku na intimno osvešćivanje metafizičke prirode dodira. Instukcije za učešće u performansu biće podeljene sa publikom pred sam ulazak u izložbeni prostor. Dva dana kasnije, u nedelju 18. juna od 20h, biće otvoren ostatak Triptiha.

Unutar instalacije This is a masterpiece with an identity crisis, Julijia će predstaviti konceptualne radove koji na satiričan način preispituju vrednovanje umetničkih remek dela i poreklo takvog statusa, kao i monetizivanje umetnosti.

U poslednjoj celini triptiha, Life & Lament, biće emitovani video radovi u kojima Castellucci problematizuje pitanje slobode živih bića pevajući uspavanke kozama i lamentacije poginulim životinjama.

My name is Julija Castellucci je prva samostalna izložba istoimene umetnice. Konceptualnim objedinjenjem tri različite serije radova predstavlja se raznolika praksa ove multidisciplinarne umetnice.
 
Sonic Touch Sculpture, mock up by 3D art by vtmnce
 
Julija Kasteluči (1993) je konceptualna i performans umetnica. Radi na polju vremenske i prostorne umetnosti čiji imerzivni pristup uključuje zvučnu umetnost | glas | video | instalaciju | intervenciju u prostoru u formi sonične skulpture. Humor i satira su veoma prisutni u njenom radu, komunicirajući sa publikom u verbalnom, vizuelnom, zvučnom ili pisanom obliku. Njena autentičnost kao sonične skulpture leži u prefinjenoj vokalnoj estetici, tembru i frekvenciji glasa koja pravi spoj između primordijalnog i savremenog vokalnog izražavanja. Svojim glasom ona stvara apstraktni osećajni crtež u vremenu i prostoru u kome se nalazi.

Trenutno živi i radi u Beogradu.

Kustos izložbe je Brajan Vojinović.
 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..