Pozivamo vas na otvaranje izložbe laureata Prolećne izložbe "Umetnost i društvo" 2022. koja će biti otvorena u četvrtak 20. aprila u 19 časova u Galeriji ULUS, Knez Mihailova 37. Izložbu možete pogledati u periodu od 20. aprila do 02. maja 2023. Radno vreme Galerije ULUS je od ponedeljka do petka, od 13 do 20, kao i subotom od 10 do 14 časova. Dobitnici nagrade Prolećne izložbe „Umetnost i društvo" 2022. Zoran Naskovski, Dušan Savković, Dunja Čorlomanović, Dunja Trutin i autorski tim Marko Tirnanić, Sonja Radaković i Marija Kauzlarić* će prirediti izložbu svojih radova u Galeriji ULUS od 20. aprila do 2. maja. 

U proces odlučivanja uključilo se ukupno 25 učesnika među kojima su bili i članovi žirija. Sabiranjem poena svih učesnika u procesu odlučivanja dobijeni su sledeći rezultati: ocenjen je 51 rad od preko 100 izloženih radova, među kojima su najveći broj poena dobili:

Zoran Naskovski i Dušan Savković – dobili su isti broj poena, po 23 poena svaki

Dunja Čorlomanović i autorski tim u sastavu: Marko Tirnanić, Sonja Radaković i Marija Kauzlarić* dobili su isti broj poena, po 21 poen svako

Dunja Trurin dobila je 16 poena

U skladu sa dobijenim rezultatima žiri je odlučio da se ove godine dodele tri Prolećne nagrade: 

Prvu nagradu dele Zoran Naskovski sa radom “2/2 IQ TEST” video instalacija, i Dušan Savković sa radom “UMETNICI MORAJU BITI ZDRAVI”, scenski nastup-video-multimedia.

Drugu nagradu dele Dunja Čorlomanović sa radom “GLASNOGOVORNIK”, likovne intervencije na površinama u javnom prostoru, te autorski tim u sastavu: Marko Tirnanić, Sonja Radaković i Marija Kauzlarić* sa radom “ANALIZA PROSTORA”, prostorna instalacija.

Treću nagradu dobija Dunja Trutin za rad “DIJAGRAM INTERAKCIJA NA OTVARANJU U UMETNIČKOM PAVILJONU CVIJETA ZUZORIĆ”, crtež markerima na papiru.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..