Svake subote, tokom januara i februara 2022.g. održavaju se besplatne radionice za decu i mlade u Kulturnom centru Dorćol i prostorijama galerije H vitamin. Ovi projekti su namenjeni polaznicima uzrasta od 14 do 19 godina. Radionice imaju za cilj da prolaznicima omoguće da kroz kreativan rad se edukuju u oblastima video žurnala, kaligrafije i istorije umetnosti. Potpuno su besplatne za sve prijavljene učesnike. Projekta u okviru Kulturnog centra Dorćol obuhvata radionice video žurnala, koje vodi Nemanja Lađić.

Na ovim radionicama mladi imaju priliku dobiju informacije o teorijskim i istorijskim okvirima video arta. Uz pomoć svojih mobilnih telefona naučiće  kako da razrade, razviju i izvedu svoje ideje u obliku videa. Drugi deo projekat u KCD obuhvata radionice kaligrafije na kojima se polaznici upoznaju sa kaligrafijom (umetnošću lepog pisanja). Ovog puta program kaligrafije će staviti fokus na izučavanje ćiriličnog pisma i praktičnu primenu stečenog znanja u iscrtavanju stikera, koji najčešće imaju određenu frazu ili kratku izjavu poput: Ćao, Zdravo, Kako si itd.

Radionice vodi Jelena Manić.

Projekt Šetnja kroz istoriju s Oliverom Tomićem se održava u okviru prostorija galerije H vitamin. Ovaj projekat obuhvata seriju predavanja iz oblasti istorije umetnosti i teorije, koje vodi prof. dr istorije umetnosti Oliver Tomić. Teorijska predavanja  se održavaju uz redovnu i zanimljivu, mladima dostupnu, video prezentaciju. Veliki deo projekta se realizuje na terenu kroz posete i stručna vođenja: legatima, galerijama i muzejima; upoznavanjem sa spomenicima kulture u Beogradu i td. Na ovaj način, polaznici prepoznaju i  stiču dodatno znanje o bogatom kulturno-umetničkom nasleđu i stvaralaštvu svoje sredine.

Ovi projekti omogućavaju mladima da nauče neke nove stvari i da svaku subotu provedu u kreativnom radu. Projekti su podržani od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.
Za radionice koje se održavaju u KC Dorćol na adresi Mike Alasa 48 (donji Dorćol), svake subote od 11 do 15 časova prijave se šalju na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  (ime, prezime, uzrast).
Radionice Šetnja kroz istoriju s Oliverom Tomićem se održavaju u galeriji H vitamin, adresa Resavska 19a, Beograd. Prijave se šalju na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (ime, prezime, uzrast).     

Danijela Rančić, koordinator projekata                                                                                          

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..