ARTE galerija tradicionalno organizuje novogodišnju izložbu u decembru, i najavljuje novu, izmenjenu izložbenu postavku nakon 16. decembra Velika novogodišnja izložba postavljena  je u četiri izlagačka prostora u Beogradu: Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29. Pored celogodišnje izlagačke delatnosti galerije, publika voli i nestrpljivo očekuje aukciju ARTE galerije. Uzbudljiva prilika nadmetanja za osvajanje odabranog umetničkog dela je događaj koji je popularan među beogradskom publikom, i koji posetioce vezuje za ARTE galeriju. Velika novogodišnja izložba ovoga puta ističe posebnu selekciju “Blue Chip” radova, na koje posebno skrećemo pažnju.

Sam termin označava umetnčka dela izuzetno visoke vrednosti, najafirmisanijh autora, čiji je značaj istorijski potvrđen, a uovom slučaju to su svakako Milan Konjović, Marko Čelebonovića, Peđa Milosavljević, Petar Lubarda, Ljubica Cuca Sokić, Igor Vasiljev, Dado Đurić, Ljuba Popović i mnogi drugi.
 
Dela muzejske vrednosti, koja pripadaju privatnim kolekcijama, kao i retrospektiva izlagačko-izdavačke delatnosti ARTE galerije, nalaze se u katalogu koji može da se prelista digitalno na sajtu ARTE galerije,  https://www.artegalerija.rs/katalog/, a u prostorijama ARTE galerije (Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29), može da preuzme svoj primerak štampanog kataloga.

Novina kojom tim ARTE galerije želi da nadomesti vizuelna iskustva delu publike koji selekciju dela pregleda online, je interaktivni katalog novogodišnje izložbe, https://aukcije.arte.rs/katalog/, u kome klikom na željeno delo, posetilac sajta ARTE galerije dobija visokokvalitetne fotografije, i sve podatke o delu.

U zavisnosti od ishoda aukcije 16. decembra 2021. godine, već od sledećeg dana, publika će moći da vidi nove radove u izložbenim prostorima ARTE galerije.
 
Velika novogodišnja Izložba u galeriji Arte će trajati sve do 10. januara 2022. godine. Radno vreme ARTE galerije nakon aukcije, 16. decembra 2021. godine, biće od ponedeljka do subote od 10 do 20 h, a nedeljom od 10 do 18 h. Ulaz u galeriju je slobodan.



<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..