U okviru projekta: "Umetnikov otisak" u saradnji sa Udruženjem za razvoj likovnih umetnosti inovativnih kantautora i likovnu promociju predstavljamo vam izložbu slika Jasne Višnjić pod nazivom: "Landscapes". Otvaranje izložbe je zakazano za subotu 23. novembar u 20h, u Art - kafe galeriji Beti Ford, Zetska 2, Beograd. Landscape se ne može prevesti na naš jezik samo jednom rečju. Pejzaži, predeli, krajolici samo su neka od značenja. Tako je i sa slikama Jasne Višnjić, gde jedna reč obuhvata širok opus doživljaja.

Usamljenost brodova, rasplinute aveti, poneka gungula koja dopire sa platna stvara utisak putovanja - burne pejzaže smenjuju mirni krajolici. Putovanje u prostoru je kao i sam život, putovanje u vremenu, i ta simbolična Itaka, kojoj se uvek vraćamo, nije jedna velika misao, već niz raznih doživljaja. Na platnima Jasne Višnjić, mahom malih formata, možemo osetiti uzbuđenje kretanja, kako kroz prostore, tako i kroz vreme, i to sve na putu samog iskustva a ne puke promene mesta. - Mr Maša Vujošević, reditelj i vizuelni umetnik

Jasna Višnjić je rođena 1976. godine u Beogradu. Završila je Školu za dizajn i diplomirala na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu. Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu: Beogradu, Ofenburgu (Nemačka), Puli, Temišvaru, Budimpešti, Dominikanskoj Republici i Amsterdamu. Učesnica je međunarodnih i domaćih likovnih kolonija. U statusu samostalnog umetnika i član ULUS-a od januara 2019. godine. Živi i stvara u Beogradu, vodi likovni atelje za decu i odrasle.

Ona ti je dala divno putovanje.
Bez nje ne bi ni krenuo na put.
No ništa ti više ona nema dati.
A ako je siromašnom nađeš, znaj prevarila te nije.
Mudar kakvim si postao i s tolikim iskustvima
shvatićeš već što Itake znače.

Itaka, Konstantin Kavafi

Umetnikov otisak je autorski projekat Ane Marinović,
diplomiranog grafičara realizovan u saradnji sa
Udruženjem za razvoj likovnih umetnosti inovativnih kantautora i likovnu promociju.  

Izložba će za posetioce biti otvorena do 7. decembra 2019. godine.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..