Otvaranje izlozbe "Vidi i vidi . Yess ili Jok", umetnika Joškin Šiljana u Uličnoj galeriji, je u petak 2. februara, u 20 časova. Paralelno se u Cuk Imago dešava Fijuk sajam: Bombe Devedesetih i Ludi Srbi. Očekujte spektakl! Na izložbi če biti izloženi radovi iz serija Vid i vidi, Yess ili Jok, Snajke, Red brate red,... Kontinuirani istraživački sitoštamparski rad objavljen je u ateljeu AKC Matrijarišija u januaru 2018. godine u okviru rezidencijalnog boravka umetnika.

Različiti pristupi mogućnostima medijuma sito štampe u rasponu nanošenja od jedne do 6 ili 8 boja, Sali su intenzivne grafije, koje su samo početak daljih upotreba uspešnih primena. Linijom, sopstvenim pismom i jarkim koloritom dolazi do prepoznatljivog šiljanskog efekta: „Joškin ima vesele boje, crta rečenice i pojmove čirilicom na srpskom, maternjem jeziku, citira mudrosti svoje baba Mileve“ (G. Stojčetović)

Joškin Šiljan je rođen 1953. godine u Pirotu kao Nebojša Stojković. Slikarstvom se bavi od 1987, dok zvanično izlaže od 1996. godine. Izlagao je na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima i Zlatne palete na Prolećnoj izložbi ULUS-a 2006, kao i Velike nagrade za izložena dela u kombinovanoj tehnici na 14. Bijenalu naivne i marginalne umetnosti 2009. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije i udruženja Art Brut Serbia.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..