Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja uz podršku Centralne evropske inicijative, Misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije Vas poziva na regionalni performans i konferenciju Raznoliki gradovi - srećnije društvo koja će se održati 01. oktobra 2016, u Ekološkom centru Radulovački / Regionalni performans i konferencija predstavljaju završnu aktivnost projekta “Diversity is Super-City!“ koji obuhvata osmodnevni rezidencijalni boravak 18 mladih umetnika iz Albanije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Rumunije, Bugarske, Italije i Hrvatske u inspirativnom Ekološkom centru Radulovački.

Umetnici će tokom rezidencije raditi na kulturološkim različitostima istražujući različite jezike i kulture kroz pozorišne metodologije, performans i interkulturalni dijalog.  Poslednjeg dana oni će izvesti performans kao produkt intenzivnog umetničkog rada, nakon čega će uslediti konferencija „Raznoliki gradovi – srećnije društvo”. Konferencija će biti mesto za otvoreni interaktivni dijalog na kome će govornici i učesnici iz Srbije i regiona imati priliku da razmene mišljenja i iskustva o pravima, uključivanju i poboljšanju položaja pripadnika nacionalnih manjina u društvu. Događaj će uključiti i spojiti predstavnike različitih segmenata društva, vladinih i evropskih institucija, eksperte, kulturni, biznis i civilni sektor i biće otvorena za javnost.  Ovaj projekat predstavlja nastavak istraživanja o važnosti inkluzije nacionalnih manjina u društveni, kulturni i ekonomski život Srbije i regiona koji smo uspešno započeli i realizovali 2014. godine u okviru projekta “Minority Inclusion shouldn’t be Illusion” („Inkluzija manjina ne treba biti iluzija").

Projekat “Diversity is Super-City!“ je podržan od strane Centralne evropske inicijative – CEI, Misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Molimo Vas da svoje prisustvo prijavite na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (ime, prezime, institucija/organizacija/kompanija, kontakt email, br telefona) do 29. septembra 2016. godine.

Unapred se radujemo Vašem učešću. Biće nam zadovoljstvo da dođete na ovaj jedinstven događaj. Poziv za događaj možete preuzeti u prilogu. 

Ekološki centar Radulovački, ul. Mitropolita Stratimirovića 5, Sremski Karlovci, Srbija


 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..