Izložba umetničke grupe St.ART pod nazivom „START“ biće svečano otvorena u sredu 6. aprila 2016. godine u 20 sati u Galeriji ŠTAB, Crnogorska 10 u Beogradu. Autori, članovi umetničke grupe St.ART, će se na ovoj izložbi predstaviti najnovijim radovima iz svoje produkcije, koji reflektuju tedencije savremene likovne scene kod nas i u svetu.

 

Umetnička grupa St.ART je osnovana u Beogradu, sa ciljem da  adekvatno  prezentuje realističan način likovnog stvaranja i tradicionalne likovne vredosti. Njeni osnivači, slikari Petar Mošić, Predrag Đukić, Jelena Vićentić i Ivan Milenković, su zamislili ovu umetničku grupu kao radno jezgro oko kojeg će se okupiti veći broj mladih likovnih umetnika, sa ciljem pomaganja i promovisanja nezavisnog umetničkog stvaralaštva koji neguje realizam kao vid umetničkog izražavanja. Аkcenat је nа tradicionalnim umetničkim formama, а osnovni principi za koje se grupa St.ART zalaže su: kreativnost, duhovnost i veština.
          
Ivan Milenković

Rođen: 12. 03. 1988. godine u Leskovcu.
2012. god. završio master stuje na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Goradna Nikolića- smer slikarstvo.
2012. god. postao član ULUS- a. Dobitnik prve nagrade FLU za mozaik i prve nagrade na 53. Oktobarskom salonu u Leskovcu. Stipendista letnje akademije u Salcburgu.

 

Petar Mošić

Rođen 11.06.1981. godine u Beogradu.
2010. god. završio master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Darije Kačić - smer slikarstvo. 2013. god. upisao doktorske – umetničke  studije na istom fakultetu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja za slikarstvo, a njegovi radovi se nalaze u javnim umetničkim kolekcijama osiguravajuće kompanije "Wiener Städtische" i kolekcije hotela "Marriott".

 

Jelena Vićentić

Rođena 05.06.1988. godine u Beogradu.
2012. godine završila master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Gordana Nikolića -smer slikarstvo. Imala je tri samostalne izložbe, i učestvovala na velikom broju grupnih izložbi. Dobitnica nagrade ''Stevan Knežević'' za crtež, na FLU. 2011. i 2012. stipendista letnjih akademija u Austriji. Takođe učesnik na mnogim projektima i rezidencijalnom programu Glo'Art u Belgiji, 2014.

 

Predrag Đukic

Samostalni umetnik, živi i radi u Beogradu.
Rođen 15. juna 1981.godine u Beogradu..
2002. god. upisao Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu,diplomirao 2007. na odseku zidno slikarstvo, smer restauracija i konzervacija.
2009. god. postaje član ULUS-a, a od 2012. član i ULUPUDS-a. Učestvovao je na “Internacional Summer Art Camp”, od 2010. do 2015. god., Nagykoros - Mađarska.


Ovom grupnom izložbom Galerija ŠTAB nastavlja svoju praksu podrške i pomoći mladim, neafirmisanim umetnicima u prezentaciji i promociji likovnog stvaralaštva, umetnosti i kulture uopšte.

 

Izložba će trajati od 6. do 8. aprila 2016 i može se pogledati svakog dana od 10 do 22h.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..