U ponedeljak 4.4. u 20.00, Mala sala Doma kulture Studentski grad, je predavanje sa primerima o umetničkoj praksi NadinPulan. Radovi filmske autorke i umetnice Nadin Pulan, koji su pretežno okrenuti ka konceptualnoj umetnosti i formalizmu, bili su prikazani na brojnim filmskim festivalima, uključujući i Berlinale. Nadin je (ponovo) gošća Akademskog filmskog centra DKSG gde trenutno radi na realizaciji svog novog filmskog projekta.

 

Autorka će uz video i fotografske primere, omogućiti publici da se bolje upoznaju sa različitim uticajima, kao i konceptualnim i teorijskim praksama koji su bitni za njen umetnički opus. Biće više reči o značaju forme i sadržaja/značenja, umetnosti minimalizma i romantike, kao i o pojmu sublimacije u njenom delu.

 

Nadin Pulan (Nadine Poulain) je rođena u Berlinu 1981. godine. Završila je studije umetnosti i filma u Londonu i Novom Zelandu. Pored recentnih radova u oblasti eksperimentalnog filma i fotografije, realizovala je i nekoliko filmskih instalacija. Njeni radovi su prikazivani na brojnim filmskim festivalima (Berlin, Cork, Drezden…) ali i umetničkim galerijama u Nemačkoj. 2011. sa kratkim filmom “360°” nagrađena je na festivalu Alternative Film/Video u Beogradu.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..