Javni razgovor povodom najnovijeg broja magazina Liceulice; Muzej istorije Jugoslavije, 23.03. od 18h -  Kako danas sve možemo misliti Jugoslaviju i njeno nasleđe – dvadeset i pet godina od kako ona više ne postoji – pitanje je na koje smo pokušali da odgovorimo u poslednjem broju magazina Liceulice. Inspirisani ovim izdanjem, u saradnji sa Muzejom istorije Jugoslavije, organizujemo javni razgovor na kome ćemo pokušati da osvetlimo makar neke strane ovog kompleksnog fenomena.

 

Da li kada govorimo o Jugoslaviji govorimo nužno o konceptu koji pripada prošlosti ili ne?

 

U kojoj je meri jugonostalgija korisna, a u kojoj meri štetna u procesu promišljanja Jugoslavije?

 

Kakvu poruku šaljemo kada umesto Jugoslavije koristimo depolitizovane, birokratske termine kao što su region/regija/zapadni Balkan/susedstvo?

 

Šta bi to bio jugofuturizam i na kakvim pretpostavkama bi on mogao da se gradi?
 
O ovim i brojnim drugim pitanjima koja se otvaraju iz ove teme, razgovaraćemo u sredu  23.3. u 18h u holu Muzeja istorije Jugoslavije.

Osim razgovora, to veče ćemo napraviti i malu virtuelnu izložbu udruženja KURS, zaslužnog za naslovnicu i noseće ilustracije u poslednjem broju magazina Liceulice.  Udruženje KURS čine vizuelni umetnici i aktivisti Miloš Miletić i Mirjana Radovanović.
 
U razgovoru pored vas učestvuju:


Žarka Radoja, novinarka
Saša Dragojlo, novinar
Ivan Velisavljević, dramski pisac, novinar i aktivista
Dejan Kožul, novinar
Stefan Slavković, novinar


Moderator:


Bojan Marjanović, novinar i urednik u magazinu Liceulice

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..