stefan-zivkovicOtvaranje izložbe slika Stefana Živkovića je u sredu, 9. septembra 2015. u 19 časova u galeriji ULUS. Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi Živković premijerno izlaže slike koje su nastale u periodu od 2013. do danas. Ove kompozicije redukovanih formi koncipirane su na skoro geometrijski raščlanjenim površinama čiji međuodnos kreira fabulu dela.

 

Kako sam autor ističe: „Izloženi radovi proizilaze iz serije crteža koji svoje polazište imaju u viđenom. Princip likovnog promišljanja u službi je situacije koja se dalje ne oslanja na crtež već se razvija u autonomno delo čija razrešenja tražim u svojstvu uljanog medija.

 

 

Organizovanje celine gradim putem kolorističkih odnosa površina, komplementarnosti, stvarajući plitak simbolički prostor. Svođenje oblika na bitnosti približava ih geometrijskoj jednostavnosti koja kao imanentni princip organizuje celinu.“


Izložene slike su velikog formata (najmalji rad je 100x 100cm).


Biografija: Rođen (1985) u Beogradu. Diplomirao je slikarstvo na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti (2009) u klasi prof. Jovana Sivačkog. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član ULUS – a od 2011. godine.


Dobitnik je nagrada:


Nagrada fakulteta za slikarstvo ,,RISTA I BETA VUKANOVIĆ“, za školsku 2008/2009; 25. jun 2009, Beograd;


Izložba Slikari Srbije u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić” 2012. godine, priznanje za istaknuti doprinos savremenom srpskom slikarstvu.


Izložba traje do 22. septembra 2015.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..