U Galeriji fresaka, u Cara Uroša 20, posetioci mogu videti replike zidnog slikarstva srednjovekovnih crkava i manastira sa Kosova i Metohije. Postavka pod nazivom Kosovo i Metohija. Zadužbine i darovi dostupna je svakim danom u nedelji izuzev ponedeljka, a stručno vođenje zakazano je za subotu, 22. avgusta od 18 časova i u utorak 25. avgusta u 13 časova.

 

Programom Muzej u srcu grada Narodni muzej u Beogradu pruža posetiocima mogućnost da u Muzeju Vuka i Dositeja uživaju u nizu raznovrsnih aktivnosti osmišljenih za decu i za odrasle, koje nisu uvek karakteristične za muzejske prostore. Svi programi su besplatni.

 

21. avgust od 10 do 12 časova – Muzej za bake, deke i unuke

 

Dok bake i deke uživaju uz stručno vođenje kroz osnovnu postavku Muzeja, posvećene Dositeju Obradoviću i Vuku Karadžiću deca će se zabaviti uz interaktivni sadržaj Dečjeg kluba Narodnog muzeja.

 

22. avgust od 17. časova i 25. avgust od 12 časova

 

Zainteresovani posetioci mogu se pridružiti stručnom vođenju kroz osnovnu postavku Muzeja Vuka i Dositeja i uz tumačenje otkriti zanimljive pojedinosti o dvojici velikana srpske kulture.

 

22. avgust od 18 časova – Vajarska radionica

 

Težeći da odrasloj publici pružimo i praktično iskustvo tokom avgusta organizovaćemo ciklus vajarskih radionica. Ciklus se sastoji od tri radionice, teorijskog predavanja o vajarstvu i materijalima koji se koriste i praktičnog dela, od ukupno tri termina, tokom kojeg će svaki polaznik odabrati temu koju želi da predstavi i pristupiti modelovanju svoje skulpture.

 

Broj mesta je ograničen te vas molimo da se prijavite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Prijave traju dok se broj raspoloživih mesta ne popuni.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..