Prezentacija Buto akademije održaće se u petak 24. jula  na Brodu Teatar. Buto akademiju organizovao je Studentski kulturni centar Novi Sad sa japanskom umetnicom Natsuko Kono, koja je u prethodnih dve godine 3 puta nastupala i držala radionice buto plesa u programskom prostoru SKCNS Fabrika. Neke od tih nastupa bile su svetske premijere rada ove interesantne umetnice. „Ideja prezentacije je da prikaže radni proces Buto prakse kroz teatarski performans koji uključuje u sadržaj i publiku.

 

 

U okviru 16 dana treninga, istražili smo  fizičke mogućnosti tela i svesti ljudskog uma. Ovog puta na radionicama smo se fokusirali na „prisutnost“, ne samo kao umetnici na sceni nego kao i ljudska bića. Ljudi često žive u prošlom ili u budućem vremenu, sadašnjost je jedini momenat u kom postojimo. Koliko Vi cenite Vaš momenat? Momenat = beskonačnost.


Budite slobodni da idete do kraja. Ne razmišljajte previše. Dozvolite da Vaši pokreti istupe spontano, vaš ples će biti onoliko jak koliko ste vi. Molimo Vas da otvorite Vaša srca. Moramo da sagledamo temeljno ko smo mi uopšte, a to saznajemo kroz kontakt sa drugima. Nadamo se da će Buto akademija postati vitalni izvor za savermenu scenu u Srbiji, i za njene građane.“


Buto akademiju vodi Natsuko Kono.

 

Performans izvode polaznice iz Srbije: Ivana Anđelković,  Jelena Vajagić, Mira Dobrković, Ivana Đukić, Andrea Petrović i Milena Stanojević.

Brod Teatar ukotvljen je na 1255 kilometru Dunav sa leve strane Mosta Duga u Novom Sadu

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..